Afrikai Nemzetek Kupája

Hihetetlen drámában lettek az Elefántok Afrika legjobbjai

megosztom

A hatharom.com jól tippelt, Elefántcsontpart nyerte meg a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupáját.

...és akkor jöttek a tizenegyesek. Kezdhetnénk akár így is az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjének értékelését, hiszen 120 percig nem történt szinte semmi a fináléban. Mintha a 22 játékos az első pillanattól kezdve arra készült volna, hogy az orosz rulett dönt a kontinens legjobbjának sorsáról, olyan defenzíven és óvatosan játszottak.

A 120 perc után aztán olyan tizenegyespárbajt varázsoltak a legények, amelyért megérte végigszenvedni a közel három órát. Két kör után Ghána 2-0-ra vezetett, és szinte eldőltnek lehetett tekinteni a kupa sorsát, ám a Fekete Csillagok lemásolták a szomszédország bénázását, és négy kör után már döntetlenre álltak a felek. Egészen a 11. párosig nem történt semmi érdemleges, nem hibáztak a rúgók. Következtek a kapusok, a ghánai Brimah Razak lövését pedig védeni tudta az elefántcsontparti Boubacar Barry, akit a hárítás után már másodszorra kellett ápolni, ám ez nem befolyásolta, hogy eldöntse a párbajt. A Lokeren kapusa magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába, Elefántcsontpart pedig ezzel megnyerte története második trófeáját.

Az idegborzoló tizenegyespárbaj

Ami a hatharom.com tornára leadott tippjeit illeti, megérte velünk tartani, ugyanis nem csak a végső győztest tippeltük meg az   -nél ötszörös szorzóval, de a csoportokban is voltak bejött jóslatok, mint például Kongó DK továbbjutás 2.50-ért.

Összességében elmondható, hogy a remek kezdet ellenére ez a torna sem volt magas színvonalú. Az első néhány meccs viszonylag masszív gólátlaga után az iram alábbhagyott és a mérkőzések egyre gyengébbek lettek. A döntőben aztán a sorozat egyik legborzalmasabb 90+30 percét láthattuk, ami persze nem meglepő azt figyelembe véve, hogy a vasárnapival együtt az utolsó hat fináléban összesen esett három gól.

[1883598] 2015-02-08 20:00:00 Elefántcsontpart - Ghánax;
megosztom