Alpesi sí

Miklós Edit érmet szerez?

megosztom

A Beaver Creek-i alpesi sí-világbajnokság pénteki versenynapján lesiklásban osztanak érmeket a hölgyeknél.

Miklós Edit meglepheti a mezőnyt.

Az időjárás eddig nem volt túl kegyes a szervezőkhöz, hiszen a napokban elég jelentős mennyiségű hó esett Coloradóban. Ettől függetlenül a lányok szuperóriás-műlesikló versenyét sikerült lebonyolítani, illetve két lesikló edzést is megtartottak. 

Super-G-ben az osztrák Anna Fenninger nyakába került a legfényesebb érem, míg a dobogó másik két fokára a szlovén Tina Maze és az amerikai Lindsey Vonn állhatott fel. Ők hárman lesiklásban is esélyesnek számítanak.

A sógorok kiválósága, Fenninger az idei szezonban nem tudott még a leggyorsabb számban nyerni, de ugyanez volt vele a helyzet Super-G-ben is, tehát abszolút számolni kell vele, pláne, hogy a formája is kiváló, igaz, a lesikló pálya kevésbé fekszik neki. 

Az első számú favoritnak a hazai lejtőn versenyző Vonn számít, aki egy év kihagyás után őrült jó passzban tért vissza. Tíz gyors szám Világkupán állt rajthoz ebben a szezonban, ebből ötöt megnyert, így lesiklásban és Super-G-ben is vezeti a szakági pontvadászatot. Jól síelt a keddi szuperóriás-műlesikláson is, és nem úgy tűnt, mint aki csalódott lett volna a bronzéremmel. 

Az összetettben fölényesen vezető Maze a szám olimpiai címvédője. Vele gyakorlatilag minden versenyen számolni kell, bár idén inkább a top 10-es eredményeket gyűjtögette, nem pedig a győzelmeket. Legutóbb december közepén, az Are-i óriás-műlesikláson tudott diadalmaskodni. 

Érdemes lesz még odafigyelni a német Viktoria Rebensburgra és a svájci Lara Gutra is. Előbbi idén kezdett kacsingatni a gyors számok felé, és rendre ott van benne a nagy dobás, nem kizárt, hogy éppen most sikerül majd összeraknia egy tökéletes sízést. Gut érkezhetett a legnagyobb önbizalommal Coloradóba, hiszen tavaly ezen a lejtőn mindkét versenyt behúzta. Super-G-ben a vártnál sokkal gyengébben teljesített, így számára különösen nagy lesz a tét lesiklásban. 

Ott lesz a mezőnyben Miklós Edit is, akinek szintén nem sikerült jól a szuperóriás-műlesiklás, viszont neki nem is az a fő száma. Lesiklásban szeretne nagyot alkotni, ebben a szakágban sikerült dobogón végeznie a világbajnokság előtti utolsó versenyen, St. Moritzban, amivel a magyar alpesi sí történetének legjobb eredményét érte el. Edit éremszerzésére 34-szeres pénzt fizetnek a bet365-nél. Erős a mezőny, de nem elképzelhetetlen, hogy sikerül odaérnie a pódiumra, Szocsiban sem járt ettől túlságosan messze.

Ki nyeri a versenyt? – a     szorzói
Versenyző Odds
Lindsey Vonn 2.35
Anna Fenninger 4.50
Tina Maze 6.00
Lara Gut 7.00
Viktoria Rebensburg 21.00
Miklós Edit 201.00
Téli sport-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
 • Pro
  Cesc18
  2015. február 6., Péntek 17:20

  Alpesi sí, világbajnokság | Női lesiklás

  2015. február 6., Péntek 19:00
  • Ország:Ismeretlen
  • Fogadás típusa:Other
  • Tipp:Verseny győztese: Vonn
  • Odds:2.35
  • Eddig éri meg:2
  • Tét:5
  • INDOKLÁS:

   Vonn hatalmas formában tért vissza, három lesikló Világkupát nyert az idei szezonban. Ha nem ront nagyot, akkor nem lehet megverni. A Super-G-ben egy bronzérmet szerzett, a pálya felső, technikás részén nem ment igazán jól, utána viszont hatalmasat síelt. Ahol már úgymond csúsztatni kell a lécet, ott verhetetlen. Lesiklásban már pedig ez lesz az egyik kulcs. Két igazán komoly riválisa van, Fenninger és Maze, azonban ahogyan említettem, ha nem ront nagyot az amerikai, akkor nem lehet őt megverni. Fejben nagyon egyben van, és igazából Super-G-ben sem hibázott, csak kevesebbet vállalt az elején. Úgy vélem ezen a szorzón komoly érték van Vonn sikerében, aki egyébként hazai lejtőn szerezhet aranyérmet.

  • Eredmény:

   Vonn 5. helyen végzett

megosztom