Afrikai Nemzetek Kupája

Botrányba fulladt az elődöntő, de jöhet vasárnap az álomfinálé

  • Javi Moreno
megosztom

Az egyenlítői-guineai szurkolók nehezen emésztették meg, hogy csapatuk csak bronzmeccset játszhat.

Csütörtök este lejátszották Egyenlítői-Guineában a második elődöntőt is a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupáján. Miután szerdán Elefántcsontpart legyőzte a Kongói Demokratikus Köztársaságot, a Ghána-Egyenlítői-Guinea meccsnek az volt a tétje, hogy vajon álomdöntő lesz-e a két gigász között, vagy pedig a házigazda bejut-e a fináléba. Nos, a ghánai válogatott nem hagyott sok kétséget a kérdést illetően, simán győzték le a hazaiakat.

A szurkolók azonban korántsem fogadták ezt olyan könnyen. Először az első félidő végén zúdítottak palackzáport a ghánai játékosokra, majd a második félidőben már a vendég szurkolókat is inzultálták az egyenlítői-guineai fanatikusok. A találkozót végül a stadion kiürítése után be tudták fejezni, Ghána pedig 3-0-s győzelmével igen magabiztosan jutott a fináléba.

Ez nem a szerb-albán találkozó, drónok Afrikában is vannak

Következhet tehát a Ghána-Elefántcsontpart szuperdöntő, amely talán a legérdekesebb párosításnak mondható. A fogadóirodák inkább Bonyék győzelmét tartják valószínűnek, az ő sikerük 1.66-szoros pénzt fizetne, míg a fekete csillagok sikere 2.20-szorosat. A finálét vasárnap este 8 órakor rendezik, Elefántcsontpart második ANK-győzelmére készül, míg Ghánának ez lehetne az ötödik sikere.

Az    oddsai a hátralevő két mérkőzésre
Bronzmeccs Kongó DK: 2.55 Döntetlen: 3.10 Egyenlítői-Guinea: 2.85
Döntő Elefántcsontpart: 2.25 Döntetlen: 3.15 Ghána: 3.35
[1883598] 2015-02-08 20:00:00 Elefántcsontpart - Ghánax;
megosztom