Australian Open

Djokovics lesz Murray ellenfele a döntőben

  • hatharom.com
megosztom

A világelső Novak Djokovics öt szettben nyert a címvédő Stan Wawrinka ellen az Australian Open felső ági elődöntőjében.

A pénteki játéknapon női páros és vegyespáros mérkőzéseket is rendeztek, a csúcsrangadó azonban a világelső Novak Djokovics és a címvédő Stan Wawrinka összecsapása volt. A svájci klasszis nagy önbizalommal léphetett pályára, hiszen tavaly a negyeddöntőben legyőzte a szerb riválisát, ráadásul az egész tornán nagy formában teniszezett. 

Wawrinka kezdte jobban a találkozót, 3-3-nál sikerült elvennie Djokovics adogatását, ám nem sokáig tartott az öröme, a szerb ugyanis rögtön visszabrékelt, majd a tie-breaket játszi könnyedséggel húzta be. Nem omlott össze a svájci, zseniális teniszt bemutatva megnyerte a második szettet, abszolválva ez tippmesterünk fogadását, aki minimum egy játszmát várt a címvédőtől.

A harmadik felvonás érdekesen alakult, Djokovics 3-0-ás előnyőre tett szert és labdája volt a 4-0-hoz, de nem tudta kihasználni, sőt ezt követően a szervagémjét is elbukta, így 5-1 helyett 3-3 állt az eredményjelzőn. Minden jel arra mutatott, hogy az első szetthez hasonlóan rövidítésben dől el a játszma, ám Wawrinka 4-5-nél egy buta kettős hibát ütött, aminek köszönhetően elveszítette a szettet. 

Úgy tűnt ez megtöri a svájcit, ugyanis a negyedik játszmában rögtön elbukta az adogatását, viszont kissé váratlanul, ezt követően sikerült visszabrékelnie, köszönhetően Djokovicsnak, aki teljesen dekoncentráltan játszotta le ezt a gémet. Több sem kellett Wawrinkának, új erőre kapott és fantasztikus játékkal döntő szettre mentette a meccset. 

Jól kezdte a címvédő az ötödik felvonást, szorongatta Djokovicsot fogadóként, de a bréket egy elhibázott fonák egyenes miatt nem tudta megcsinálni. Ez némileg ott maradt a fejében, a következő gémben két kettős hibának köszönhetően elbukta az adogatását. A szerb ezt követően még négy gémet nyert zsinórban a sokat hibázó svájci ellen. 

Djokovics visszavágott a tavalyi vereségért, pályafutása során ötödik alkalommal jutott be az Australian Open-döntőjébe, ahol ellenfele a csütörtökön Tomás Berdychet négy szettben legyőző Andy Murray lesz

Australian Open, férfi elődöntő
Novak Djokovics (1) – Stan Wawrinka (4): 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 6-0

Nem hozott ez a meccsük olyan izgalmakat és drámai pillanatokat, mint a tavalyi és a tavalyelőtti, viszont látványos ütésekben ezúttal sem volt hiány. Főleg Wawrinka részéről jöttek a bravúr pontok, akinek elképesztően sült a fonákja, de a hálónál is bemutatott két olyan röptét, amit nehéz értelmezni. A nap labdamenete azonban egy vegyespáros mérkőzésen született, ahol a rutinos Leander Paes játszott nagyot a hálónál:

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
megosztom