Chelsea

Érik Diego Costa első angol büntetése

Az angol szövetég eljárást indított Diego Costa, a Chelsea spanyol labdarúgója ellen a Liverpool elleni Ligakupa-elődöntőben elkövetett sportszerűtlensége miatt.

Diego Costa mégsem ússza meg?

A csatár a keddi találkozó első félidejében taposott rá Emre Canra, a Liverpool német futballistájára.

Costa a második félidőben Martin Skrtellel szemben is hasonló esetbe keveredett, de ez utóbbit a szövetség nem vizsgálja. Az első szituációval viszont azért foglalkozik a szövetség, mert az indoklás szerint azt a játékvezető nem vette észre.

A londoniak támadója a szabályok szerint hárommeccses eltiltást kaphat tettéért, ha megbüntetik. A szövetség még ezen a héten dönt az ügyben, és ha elítéli Costát, úgy a spanyol már a hétvégi Manchester City elleni bajnoki rangadón sem játszhat.

A Ligakupa elődöntőjének visszavágóját végül hosszabbításban nyerte meg a Chelsea, így fináléba került, ugyanakkor sérülés miatt Cesc Fabregast és Felipe Luizt is elveszítette.

Ha Diego Costát elmeszelik, az érzékeny veszteség lesz a Chelsea-nek, hiszen így legeredményesebb játékosát kell nélkülöznie a Manchester City elleni rangadón. A két sztárcsapat között jelenleg  öt pont a különbség a londoniak javára, vagyis egy hazai győzelemmel komoly lépést tehetnének a bajnoki cím felé. Az oddsok alapján a szombati meccsnek a Chelsea az esélyese, amelynek győzelmére 1.95-öt fizetnek a   -en. 

[1724203] 2015-01-31 18:30:00 Chelsea - Manchester Cityx;
[1724203] 2015-01-31 18:30:00 Chelsea - Manchester Cityx;
163919
premier-league-2014-2015