Afrika Kupa

Eltiltották a dühöngő Roma-csatárt

megosztom

Több csoportmeccsen már nem léphet pályára az elefántcsontparti válogatott egyik legnagyobb ásza, Gervinho. A Roma támadója kétmeccses eltiltást kapott.

Egyelőre nem a korábbi Arsenal-, jelenlegi Roma-játékosról szól az afrikai kontinenstorna, vagy legalábbis semmiképpen sem pozitív értelemben. Gervinho a csoportkör első fordulójában egy ütés miatt a második félidő 58. percében piros lapot kapott a játékvezetőtől, így igen kellemetlen helyzetbe hozta csapatát, lévén akkor 1-0-s hátrányban volt Guinea ellen. Az elefántok végül Doumbia góljával megmentették az egyik pontot, ám rossz hír a számukra, hogy Gervinhót két meccsre elmeszelték.

Ez azt jelenti, hogy Elefántcsontpart soron következő két csoportmeccsét biztosan kihagyja, így sem Mali, sem pedig Kamerun ellen nem lesz ott a pályán. "Szeretnék elnézést kérni a nemzetemtől, a csapattársaimtól, a szurkolóktól és a szervezőktől az erőszakos viselkedésemért. Ez nem én vagyok, és nincs helye ilyesminek a futballpályán" - írta még szerdán hivatalos Twitter-oldalára a támadó, ám a jelek szerint a bűnbánó szavak nem hatották meg az illetékeseket.

A D-csoportban egyelőre még semmi nem dőlt el, hiszen az első fordulóban mind a két párharcban 1-1-es végeredmény született. Az elefántok legközelebb szombaton Mali ellen lépnek pályára, amelyik fél azon a találkozón vereséget szenved, igen messze kerül a továbbjutástól.

Az egymás elleni eredmények sokkoló Elefántcsontpart-fölényt mutatnak, az esélyek most is Gervinhóék mellett szólnak, akiknek győzelme 1.85-ös oddson fogadható a   -ön. 

[1870872] 2015-01-24 17:00:00 Elefántcsontpart - Malix;
[1870872] 2015-01-24 17:00:00 Elefántcsontpart - Malix;

 

megosztom