Australian Open

Magabiztos rajtot vett a címvédő, Babos kiesett

Összefoglaltuk az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapjának történéseit.

A férfiknál a keddi játéknapon sem történt igazán komoly meglepetés. Sima győzelmet aratott a címvédő Stan Wawrinka és a világelső Novak Djokovics is. Előbbi pazar formában ütögetett, csupán hét játékot engedett a török Marsel Ilhannak. Szettveszteség nélkül jutott a legjobb 64 közé az ötödik kiemelt Kei Nisikori és a nyolcadik Milos Raonic is. Ők valamivel többet töltöttek a pályán, a japánok sztárja az első és második szettben is hátrányból kapaszkodott Nicolás Almagro ellen, míg Raonicnak két tie-breakben kellett figyelnie. A két éve elődöntőig menetelő David Ferrer szett- és brékhátrányból állt fel a brazil Thomaz Bellucci ellen. Úgy tűnt a rutinos spanyol komoly bajba kerül, ám dél-amerikai ellenfele jó formája csak másfél szettig tartott ki.

Az ausztráloknak is volt miért örülniük, az egykori világelső Lleyton Hewitt négy szettben harcolta kis a továbbjutást a kínai Zhang Ze ellen, és időnként varázslatos ütéseket húzott elő. A nap legszebb labdamenetét azonban a francia derbin, Lucas Puille és Gael Monfils meccsén láthattuk, ahol egyébként utóbbinak kétszettes hátrányból sikerült fordítania.

A lányoknál szintén nem hibáztak a nagyágyúk. A világelső Serena Williams, a negyedik kiemelt Petra Kvitová és a hatodik helyen rangsorolt Agnieszka Radwanska is elsöprő győzelmet aratott. Két szettben jutott tovább a tavalyi US Open finalista Caroline Wozniacki és a kétszeres bajnok Viktorija Azarenka is.

Nem sikerült a bravúr Babos Tímea számára. Az első számú magyar teniszező 4:6, 4:6 arányban maradt alul a 25. kiemelt Barbora Zahlavová-Strycová ellen. 

„Nehezen jutok szóhoz…Nem volt könnyű sorsolás, tisztában voltam ezzel. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszott Barbora, ma sem volt másképp. Jól szervált, ez volt a kulcs. Nagy szél volt a mai napon, ez az én szervámat nagyon elbizonytalanította. Összességében elég jó meccs volt, szerintem. Szomorú vagyok, nem játszottam rosszul. Egyszerűen nem sikerült ma…” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Fogadás szempontjából nullás napot zártunk, de csupán egy ponton múlt, hogy nem lett mindkét tippünk nyertes. Pablo Carreno-Busta ugyanis két szettlabdát puskázott el a harmadik játszmában, így három játék híján nem lett meg az over a Gilles Müller elleni találkozóján. A magyar felmenőkkel rendelkező Bacsinszky Tímea viszont simán hozta a győzelmet a sérüléssel bajlódó Jelena Jankovics ellen.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe, vagy nézz szét a fórumban!
  • Pro
    Cesc18
    2015. január 19., Hétfő 21:38
  • Pro
    Cesc18
    2015. január 19., Hétfő 22:38
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Játékok száma: 38,5 felett
    • Odds:1.77
    • Eddig éri meg:1.7
    • Tét:4
    • INDOKLÁS:

      Kettejük közül egyértelműen Müllernek fekszik jobban a borítás, aki elsősorban a szerváira épít. Jó formában kezdte a szezont, Sydneyben három meccset is underdogként nyert, hatalmas csatában. Carreno-Busta elsősorban salakpályás teniszező, de tavaly megmutatta, hogy a gyorsabb borításon sem elveszett. Ausztráliában Benneteau-t kényszerítette öt szettre, Wimbledonban Ferrer ellen lopott játszmát, míg a US Openen két meccset is nyert és Tsonga ellen is jól játszott. Komoly potenciál van benne, úgy vélem minimum egy szettre most is jó lehet, hiszen Chennai-ban és Aucklandben is jó passzban ütögetett. Igazából ez a line még három szettben is meglehet, és ismerve Müllert, a 7-6, 7-6, 7-6 sem kizárható ezen a gyors borításon...

    • Eredmény:

      4-6, 6-7, 6-7