Skót foci

Balhé Glasgow-ban, félbeszakadt a Rangers meccse

  • Fotók: rangers.co.uk/ultras-tifo.net

Kaotikus állapotok uralkodtak a péntek esti Rangers - Hearts rangadón, a hazai drukkerek tiltakozása mellett a szakadó hó is akadályozta a csapatokat a játékban.

Kulcsfontosságú rangadót rendeztek a skót másodosztályban pénteken, ahol két nagy múltú klub, a Glasgow Rangers és a Hearts feszült egymásnak. A listavezető vendégek 13 ponttal vezetik a tabellát a Rangers előtt, így a találkozó gyakorlatilag a bajnoki címet volt hivatott eldönteni.

Csakhogy a meccset végül nem tudták lejátszani. A mérkőzés előtt több száz Rangers-szurkoló hangos demonstrációt folytatott a klubszékház előtt, miután a nehéz helyzetben lévő klub vezetői csütörtökön bejelentették, hogy jelzálogot vesznek fel a csapat otthonául szolgáló Ibrox Stadionra.

A tüntetést csak rendőri segítséggel tudták kordában tartani,de a találkozó végül így is félbeszakadt, mivel akkora hóesés zúdult a városra, hogy a játékvezető 25 perc után félbeszakította a mérkőzést. A szurkolók viszont nem akarták elhagyni a stadiont, és a két tábor megpróbált egymásnak esni még a lelátókon, amit végül a biztonsági erőknek nagy nehezen sikerült megakadályozni.

A balhé a stadionon kívül is folytatódott, a Rangers-drukkerek a vendégszurkolókon akarták levezetni dühüket, így kisebb-nagyobb összecsapások rázták meg a várost, több szurkolói busz ablakát betörték és többen is megsérültek.

[1726321] 2015-01-16 20:45:00 Rangers - Heartsx;
163958