Angol foci

Április óta nem nyert Touré nélkül a City

megosztom

Ha Yaya Touré nem lépett pályára, a Manchester City április óta nem tudott meccset nyerni, Az elenfántcsontparti középpályás akár a soron következő öt meccset is kihagyhatja válogatottbeli elfoglaltsága miatt.

Yaya Tourét a múlt héten negyedszer választották meg Afrika legjobb játékosának / AFP

Csak 1-1-es döntetlent ért el az Everton otthonában a címvédő Manchester City, amely így ismét kétpontos hátrányba került a Newcastle-t legyőző Chelsea-vel szemben. A Daily Mail statisztikái alapján aggódhatnak a City-drukkerek a következő időszak miatt, hiszen Yaya Touré akár február végéig is hiányozhat a csapatból, márpedig nélküle a City-nek nagyon nem megy mostanában. A manchesteriek április óta nem tudtak meccset nyerni, ha az afrikai középpályás nem lépett pályára, mivel azonban Touré az elefántcsontparti válogatottal az afrikai kontinensbajnokságon szerepel, akár öt tétmeccsen is nélkülöznie kell őt klubjának.

Nem javít a City esélyein, hogy az elkövetkező hetekben bizony jó pár fontos meccs vár majd a csapatra, a Premier League következő két körében az Arsenal és a Chelsea lesz majd Pellegriniék ellenfele.

A meccsek, amelyeket Touré kihagyhat
Manchester City - Arsenal január 18. PL
Manchester City - ?? január 24. FA-kupa
Chelsea - Manchester City jan 31. PL
Manchester City - Hull City febr. 7. PL
Stoke - Manchester City feb. 11 PL

Yaya Tourét halovány játéka miatt több kritika is érte a szezon elején, ám végül formába lendült és vezetésével a City zsinórban hét győzelmet aratott a PL-ben és ledolgozta nyolcpontos hátrányát a Chelsea-vel szemben. Az Égszínkékek utolsó 11 bajnokijukból kilencet is megnyertek - ez Everton elleni 1-1-en valamint a Burnley elleni 2-2-ön azonban Touré nem volt ott a pályán. Azt megelőzően a Stoke elleni fiaskót és a Chelsea elleni remit is kihagyta.Ha Elefántcsonpart elverekszi magát a döntőig az Afrika Kupán, Touré akár újabb öt találkozón lesz képtelen segíteni csapatán...

Legközelebb vasárnap lép pályára a címvédő, az ellenfél pedig az Arsenal gárdája lesz, amelyet legutolsó három randevújuk alkalmával nem tudott legyőzni. Ennek ellenére a   -nél a City a favorit, az iroda 1.80-as oddsot kínál a hazai sikerre. 

[1724196] 2015-01-18 17:00:00 Manchester City - Arsenalx;
[1724196] 2015-01-18 17:00:00 Manchester City - Arsenalx;
163919
premier-league-2014-2015
megosztom