Átigazolás

Újabb padozó "sztárt" igazolt az Inter

megosztom

Négyéves szerződést kötött az olasz Internazionale csapatával Xhedran Shaqiri,a Bayern München svájci támadó középpályása.

A milánói sztárcsapat hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a Bayern Münchenben többnyire a kispadra szoruló játékossal. A svájci támadó középpályás a szezon végéig 2 millió euróért cserébe kölcsönjátékosként szerepel majd, majd a nyáron további 12 millió eurót utalnak érte az olaszok Münchenbe. A bajorok további bevételre számíthatnak, ha az Internek tavasszal sikerül kiharcolni a BL-szereplést.

A felek már mindenben megegyeztek egymással, a szerződést azonban még nem írták alá, a bejelentés szerint azonban ez már csak részletkérdés.

A 23 éves svájci 2012-ben igazolt a Bayernhez, összesen 81 meccsen 17 gól fűződött a nevéhez, ám az utóbbi időben már elégedetlen volt sorsával. Shaqiri nem tudta bejátszani magát Guardiola kezdőjébe, a szezonban mindössze háromszor kezdett a Bundesligában és összesen hat meccsen lépett pályára, ez idő alatt egy gólt tudott összehozni. Az Interben évi 2.75 millió euró keres majd.

A Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó milánóiak rövid idő leforgása alatt második jelentősebb igazolásukat jelentették be, hiszen ahogy arról beszámoltunk, az Arsenalnál partvonalra szoruló Lukas Podolski is csatlakozott a kerethez, igaz csak a tavaszi szezon erejéig.

Az Inter a Juventus elleni döntetlen után a Seria A tabellájának 11. helyén áll, lemaradása a 4. Napolitól 8 pont. A hétvégén a Genoa ellen gyarapíthatja pontjai számát, Roberto Mancini fiainak győzelme a   -nál fizet a legjobban, ahol 1.67-es szorzót adnak a hazai sikerre. 

[1786147] 2015-01-11 12:30:00 Inter - Genoax;
165993
megosztom