Francia foci

Cavanit és Lavezzit megbüntette a PSG

Megbüntette klubja Ezequiel Lavezzit és Edinson Cavanit, amiért a két dél-amerikai klasszis az ünnepek után nem csatlakozott időben a kerethez.

"Cavani és Lavezzi külön edz majd a csapattól és a következő két mérkőzést is kihagyja" - olvasható a PSG hivatalos Instagram-oldalán, avagy a párizsi sztárklub megbüntette két klasszisát, amiért azok nem érkeztek vissza időben a téli pihenőről.

Az argentin és az uruguayi támadó is önkényesen döntött a szabadság meghosszabbítása mellett, csakhogy ezt sem a PSG, sem pedig Laurent Blanc vezetőedző nem nézte jól szemmel, így mind a kettejükre büntetést szabtak ki. A két meccsre szóló eltiltás mellett a hírek szerint pénzbüntetéssel is sújtották a renitens labdarúgókat, Cavaninak 141, Lavezzinek 91 ezer euró fizetéslevonással kell majd számolnia. Mindkét játékos egyébként családi okokra hivatkozva magyarázta a késést.

A tiltás értelmében a két ász nem lesz ott a keretben a hétfői, Montpellier elleni kupameccsen valamint a hétvégi, Bastia elleni bajnokin. Egyik találkozó sem ígérkezik könnyű feladatnak, különösen úgy, hogy mindkét meccset idegenben vívja majd a PSG. Cavani az idei szezonban 12 gólt szerzett a PSG-ben, ezzel Ibrahimovic mellett az együttes házi gólkirályának számít.

[1873275] 2015-01-05 20:45:00 Montpellier - Paris Saint Germainx;
Paris Saint Germain#fra-paris_saint_germain
[1873275] 2015-01-05 20:45:00 Montpellier - Paris Saint Germainx;