Sportfogadás

A legjobb sportfogadós sztorijaink

  • hatharom.com

Ha az ember sportfogadásra adja a fejét, akkor biztosan beleszalad egy-két érdekes mérkőzésbe, tudja milyen izzadni a nyertes szelvényért és a hosszabbítás hosszabbításában elszalasztani a nagy nyereményt. Az év végéhez érve a hatharom.com szerkesztőit és tippmestereit faggattuk kedvenc történeteikről.

Cipolla

"Pont most volt pár hete egy óriási mák. Haverommal el akartunk menni Debrecenbe a kézilabda Eb-re, és úgy voltunk vele, hogy ha nyerünk tippmixen valami nagyobb pénzt, akkor lemegyünk. Nekem azon a hétvégén minden nagyobb tétes jött, de tettem egy szelvényt 1000-rel is, amiből 63000 jöhetett. Ő 400-zal rakott és 33000 jöhetett. A meccsek zömén volt átfedés, így a Diósgyőr-Újpest hazain is. 1-1-es állás már a 10. perctől, a 75. percben már kezdtük temetni a meccs képe alapján. 3 perc hosszabbítás, szabadrúgás szélről. Már a 94. percnél jártunk. A bíró még az alapvonalhoz közelebb viszi a labdát, még rosszabbak az esélyek. Beadás, Griffiths-fejes, gól!!! A többi meccs viszonylag simán esett, így a román-magyar kézimeccsre lejutottunk. Ami egy felejthetetlen élmény volt!"

 

Javi Moreno

"Ugyan messze nem idei történet, azonban egész sportfogadó pályafutásom legemlékezetesebb mérkőzése - sajnos negatív, de talán ma már inkább vicces értelemben. Tagja voltam akkoriban egy sportfogadó közösségnek, amely baráti társaság is volt egyben. Igen jó információkkal voltunk ellátva, így kaptuk a füles, hogy a Győr-MTK találkozó bizony nem lesz éppen tiszta. A 29. fordulóban jártunk, az ETO-nak a bennmaradás, az MTK-nak az érem volt a tét. Az odds természetesen folyamatosan zuhant, sok helyről lehetett hallani, hogy az MTK leadja a három pontot. Útra is keltünk néhányan Győrbe, hogy a helyszínről tekintsük meg az újabb magyaros sztorit. Jómagam egy zsíros összeget dobtam az 1x-re - mondván, jobb a biztonság. A többiek rizikóztak, a hazai győzelmet játszották meg 4 feletti szorzóért.

A meccs viszonylag jól alakult, a Győr háromszor is megszerezte a vezetést, de mindannyiszor egyenlíteni tudott az MTK. Gondoltuk, ez is a színjáték része, majdcsak érvényesül a papírforma. 3-3 után azonban csak nem akart ismét vezetést szerezni Klement Tibor csapata, mígnem elérkeztünk a hosszabbítás perceihez, amikor Urbán Gábor lépett ki ziccerben, a többit pedig már kitalálhatjátok. Az hagyján, hogy a többiek anyáztak, szentségeltek már az egyenlítő góloknál is, de képzelhetitek, én mit éreztem az 1x-emmel. A meccset lefújták, a végeredmény 3-4. Hazafelé nem voltunk elkeseredve, nem sírtunk, nem volt síri csend, inkább csak röhögtünk. Nevettünk azon, hogy a négyszemélyes autó bőven hét számjegyű mínuszban zárt egy fals információ miatt. Röhögtünk saját magunkon, hogyan lehetünk ilyen hülyék és a hangulatot már csak a Mária Rádió műsorai tudták még viccesebbé tenni. Tanulság: nem minden bunda, ami annak látszik, és nem is szabad hinni a tuti biztos informátoroknak."

Tomihmv

"Az idei évből két sztori jut az eszembe, az egyik Szabadkán történt. Egy forró májusi napon Délvidéken volt dolgom, hazafele pedig megálltam az egyik kedvenc helyi fogadóirodámban, mivel kíváncsi voltam, hogy a bajnokságok vége felé közeledve a "mindig tiszta" balkáni ligákból milyen információval szolgálnak a helyiek. Ekkor vettem észre, hogy a Radnicski Nis-Szpartak Szabadka mérkőzés le volt zárva, mivel az eladó szerint túl sok és túl egyértelmű tét - az átlag bő harmincszorosa - ment a Radnicskire, a szokásostól eltérő módon. Persze nekem sem kellett több, én is ki akartam venni a részem a jóból. Sajnos a kezdeti bő 1.80-szoros szorzót már sehol sem kaptam meg online, viszont az egyik orosz irodában sikerült 1.53-szoros oddson elcsípnem a nisiek sikerét, amely roppant sima és "tiszta" volt :) "

mr.blonde

"Valamikor tavasz tájékán volt egy kis egészségügyi problémám, ezért a nyolcadik kerületi sztk-ba volt jelenésem kora reggel. Tudtam, hogy aznap NB I-es kört rendeznek férfi kéziben, és egy Pick Szeged-meccset nagyon le akartam vadászni, ezért reménykedtem benne, hogy gyorsan letudom a kötelezőket. Nagy hiba volt. Sor sor hátán, éreztem, hogy nem kerülök gép elé időben, ami miatt már bosszúsabb voltam, mint kellene. Aztán egyszer csak csörög a telefon - Tomihmv volt az -, és már tudtam, hogy helyzet van. Leszaladtam az udvarra, hogy tuti legyen térerőm, de az androidom persze szépen lefagyott. Aksi ki, újra bekapcs, de megint nem akarta a jót, az agyvizem meg már az egekben... Felfogtam, hogy én ma ezen a telefonon nem fogadok, úgyhogy jöhetett a B-terv. Felhívtam barátnőmet, aki épp egy nagyobb volumenű szerződést készített elő a munkahelyén... először "húzta a száját", de gyorsan meggyőztem, és szépen elnavigáltam neki a műveletet. A line még élt, úgyhogy végül sikerült megtennem a fogadásom. Örültem, mert tudtam, hogy nyertem (így is lett). Olyan mosolygós és megkönnyebbült fejjel szerintem ritkán mennek be vizsgálatra, mint ahogy én mentem be ezután."

Tomihmv

"A másik történet augusztusban esett meg velem, méghozzá a férfi vízilabdázók kazahsztáni Világkupáján. A csoportkör első mérkőzésén Magyarország Horvátországgal találkozott, ahol alapjáraton a Benedek-csapat számított esélyesnek, úgy meg pláne, hogy gyakorlatilag a magyarok a lehető legjobb, míg a horvátok egy vegyes kerettel vágtak neki a tornának. Természetesen az orosz bukmékerek tették közre elsőként a szorzóikat, és sikerült olyan balekul belőniük az oddsokat, hogy kétesélyben - döntetlen esetén a tét visszajár - 1.75-szörös szorzót kínáltak a magyarokra. Ennél több se kellett nekem, a 2014-es év egyetlen 10\10-es tétjét elhelyeztem a Benedek-csapatra, amelyben nem kellett csalódnom, hiszen Madaras Norberték játszi könnyedséggel 9-5-re nyertek.

A meccs után azt hittem, hogy a tornán még egy ilyen elrontott oddsszal nem találkozom majd, de mázlimra nem így történt. A válogatottak éppen letudták a csoportkört, én pedig árgus szemekkel vártam a negyeddöntős szorzókat. Természetesen, mint mindig, akkor is az orosz bukmékerek adták közre elsőként szorzóikat, amik sajnos hűen tükrözték a valóságot, hiszen mindössze 1.30-szoros pénzt kínáltak a dalmátokra. Ezek után álmaimban sem gondoltam volna, hogy a Tippmix alaposan elszúrja a Montenegró-Horvátország mérkőzés szorzóit. A montenegróiak gyakorlatilag ificsapattal mentek a tornára, míg a horvátoknál azért volt egy-két világsztár, és a csoportkörös teljesítményekből is egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy déli szomszédaink megnyerik a meccset, és bejutnak az elődöntőbe. Ahogy előbb említettem, az oroszok 1.30-szoros nyitóoddson hirdették meg a dalmátok győzelmét, ami pillanatok alatt 1.18-ra csökkent, ehhez képest a Szerencsejáték Zrt. kora este 1.89-szeres oddson hozta ki a horvátok sikerét. Több se kellett nekem, gyorsan telefonáltam az egyik ismerősöm által üzemeltetett lottózóba, aki rögvest behúzta nekem - meg gondolom magának is - a horvát sikert. Péntek délelőtt rendezték a találkozót, amikor épp a Balatonra utaztam egy hosszabb hétvégére. Nagyjából fél egy körül megcsörrent a telefonom, és az ismerősöm elsőként gratulált a horvát sikerhez. Mindezek után nagy öröm volt úgy leülni az egyik csopaki étterem teraszán ebédelni, hogy tudtam, a hétvégémet a Szerencsejáték Zrt. állja."

Steve94

"Egy olasz rangadó, egy hétközi EL-csoportmérkőzés után, így azt gondoltuk, egy unalmas döntetlen lehet a vége, hiszen akkor szezon elején mindkét csapatnak ideálisnak tűnt az 1-1 pont, és a legutóbbi mérkőzésük is döntetlennel végződött. A 80. perc felé közeledve bizakodhattunk, úgy tűnt, maradhat a gól nélküli döntetlen a vége, azonban a 79. percben megszerezte a vezetést a Napoli, kezdhettünk beletörődni egységeink elvesztésébe. A 82. percben egyenlített az Inter, így megint bizakodhattunk, egészen a 90. percig, amikor ismét megszerezte a vezetést a Napoli itt a legoptimistább fogadók sem gondolták már, hogy lesz még fordulat, de a 91. percben meg lett a 2. egyenlítő találat, amivel a végeredmény is beállt."

Cesc18

"Idei legszebb sportélményem egy lóversenyhez köthető, méghozzá a Grand Nationalhez. Erről a versenyről azt kell tudni, hogy az egyik legnagyobb mezőny (40 ló) áll rajthoz, és a táv is szokatlanul hosszú, több mint 4 mérföld. Óriási hagyományokkal rendelkezik, minden évben az egyik legjobban várt futam. Mivel elég komoly akadályokat kell leküzdeniük a lovaknak, így rengeteg bukás szokott lenni, sok kiváló ló pusztult már el ezen a versenyen. Nem vagyok egy hatalmas lóverseny szakértő, de az ilyen futamokat az elmúlt néhány évben rendre megnéztem, nem volt ez másképp idén sem, és természetesen a fogadás sem maradhatott el, hiszen anélkül az egész semmit sem ér. Két lóra esett a választásom, az egyiket Shakalakaboomboomnak hívták, míg a másikat Pineau De Re-nak. Előbbit elsősorban a neve miatt tettem meg :), utóbbit pedig a formája miatt. Egyikük sem tartozott a közvetlen favoritok közé, legalábbis a bukik szerint, de ezen a versenyen ennek nincs jelentősége, nyertek itt már 100-as oddsszal is. Elkezdődött a futam, az elején csak azért izgul az ember, hogy a ló túlélje a nagy tömeget... Shakalakaboomboomtól féltávnál elköszöntem, Pineau De Re viszont szépen tartotta magát, bár egyszer-egyszer óriásit kellett mentenie. Következtek az utolsó akadályok, ekkor már az adrenalin rendesen tombolt bennem, hiszen főhősöm elöl lovagolt. Két akadály volt hátra, mindkettőt zseniálisan jól vette, mondanom sem kell, hogy ekkor már állva hajtottam Leighton Aspell zsokéval karöltve a "kis" Pineau De Re-t. Jó lovak, jó zsokékkal üldözték, de Pineau De Re bírta az utolsó métereket is. Kellett egy kis idő mire feldolgoztam, hogy bejött a 29-es (!) odds...illetve, hogy eltaláltam a Grand National győztesét.

Kering egy olyan történet, miszerint egy brit fogadó 70 éve folyamatosan tesz a Grand Nationalre, de még soha nem nyert vele...:) Nekem viszonylag hamar összejött, hiszen ez mindössze a harmadik vagy negyedik GN volt, amit láttam. Szép nap volt, amit soha nem felejtek el. Ha valakit esetleg érdekel a futam, ide kattintva visszanézhető, még most is beleborsózik a hátam (persze ez sehol nincs a 2012-es befutóhoz képest, ahol célfotó döntött)."

Neked mi volt az év legkedvesebb sportfogadós története? Kommentben várjuk a Te kedvenc sztoridat is!