Topfoci

Vb-t nyert a Real, felzárkózott a Barca

Negyedik trófeáját gyűjtötte be Carlo Ancelottival a Real Madrid, amely szombat este 2-0-ra legyőzte az argentin San Lorenzót a klubvilágbajnokság fináléjában. Eközben "otthon" a Barcelona ötöt rúgott és egy pontra felzárkózott.

Örömünnep Real-módra / AFP

Zsinórban 23. győzelmét aratta szombat este a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid együttese, amelynek ezúttal klubvilágbajnoki címet ért az újabb nyertes mérkőzés. Carlo Ancelotti csapata kiemelkedett a marokkói mezőnyből, gyakorlatilag egy percig nem volt kérdéses, hogy elhódítja a címet. A királyi gárda kiemeltként csak az elődöntőben csatlakozott a mezőnyhöz, ahol rögtön bemutatót tartott tudásából és 4-0-val lépte le a mexikói Cruz Azul gárdáját. A fináléban a Libertadores-kupa győztes argentin San Lorenzo következett, és bár a dél-amerikaiak már jobban tartották magukat, nem volt esélyük a bravúrra.

A Real Madrid Carlo Ancelotti irányításával immáron negyedik trófeáját szerezte, a spanyol kupa, a Bajnokok Ligája és a Szuperkupa után a klubvilágbajnoki címet is elhódította. Érdekesség, hogy a madridiak gólgyárosa, Cristiano Ronaldo egyetlen gólt sem szerzett a vb-n, Sergio Ramos és Gareth Bale viszont egyaránt két-két góllal zárt.

[1847450] 2014-12-20 20:30:00 Real Madrid - San Lorenzox;

Messiék sima győzelemmel ajándékozták meg a szurkolókat / AFP

Amíg a Real Madrid Rabatban vitézkedett, a Barcelona spanyol bajnokit játszott. Luis Enrique csapatának nem volt nehéz dolga, hiszen az újonc Cordobát fogadta a Nou Campban. Sok izgalmat nem is tartogatott a mérkőzés, a Barcelona rendkívül egyoldalú találkozót produkált, és bár a szünetben csak 1-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a végére gólparádét rendeztek a katalánok és 5-0-ra ütötték ki ellenfelüket. Az argentin Lionel Messi a hajrában két góllal járult hozzá a kiütéshez, így immáron 15 gólnál jár a bajnokságban. Győzelmével a Barcelona egy pontra felzárkózott a listavezető Real Madridra, de a királyi gárda egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

[1778188] 2014-12-20 16:00:00 Barcelona - Cordobax
[1778188] 2014-12-20 16:00:00 Barcelona - Cordobax;
165952