Férfi kézilabda BL

Amiben a Szeged legyőzte a Veszprémet - BL-legek

  • MTI

A MOL-Pick Szeged az ötödik, az MKB-MVM Veszprém pedig a nyolcadik legkevesebb gólt kapta a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolc fordulója alatt a 24 csapat közül.

A Szeged parádés őszi szezont produkált

Az európai szövetség az év végi zárásról készített statisztikai érdekességek között kiemelte, hogy a mezőnyben egyetlen százszázalékos csapat van, a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev vezette Kielce, és a lengyel együttes az egyetlen, amely már csoportgyőztesnek vallhatja magát.

Két fordulóval a zárás előtt a nyolcaddöntőbe 12 csapat jutott, köztük a két magyar induló is. A Szeged biztos csoportmásodik, a Veszprémnek pedig egyetlen pont kell a csoportgyőzelemhez.

A legkevesebb pontot, egyet, az orosz Csehovszkije Medvegyi szerezte, noha a mezőnyben a harmadik legtöbb gólt lőtte, 249-et, igaz, a 288 kapott gól a legrosszabb mutató.

Ha kíváncsi vagy mit tippelt senior-tippmesterünk a Veszprém következő mérkőzésére, látogass el a - Protipprendszerbe!

A lőtt találatok tekintetében a Barcelona vezet (276) - akárcsak a gólkülönbségben (+48) -, a legkevesebb gólt pedig a Croatia Zagreb kapta, 198-at. A 96 mérkőzés közül 53-szor nyert hazai klub, 35-ször vendég, és született 8 döntetlen (minden csoportban kettő). Összesen 5424 gól esett, ez 56,5-ös átlag.

A legtöbb gól a Csehov-Vardar Szkopje találkozón született (73, 34-39-es leosztásban), a legkevesebbszer a Zagreb-Metalurg Szkopje összecsapáson rezdült a háló (36-szor, 19-17). A góllövőlistát a Barcelona macedón átlövője, Kiril Lazarov vezeti 64-gyel, a Veszprém szerb légiósa, Momir Ilic előtt (58). Helyszínen a legtöbben, 13 ezren a Zagreb-PSG mérkőzést látták.

  • Pro
    Tomihmv
    2014. december 12., Péntek 14:59

    SEHA Liga | Metalurg Szkopje - Veszprém

    2014. december 14., Vasárnap 19:00
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Ázsiai hendikep: Veszprém -5,5
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.75
    • Eddig éri meg:1.6
    • Tét:7
    • INDOKLÁS:

      A Metalurg Szkopje csapatánál komoly pénzügyi és morális problémák vannak hetek, lassan hónapok óta. A csapat legjobbjai folyamatosan lépnek le, Cindric, Marseni, Lipovina, Borozan, Atman, Kocic és Stanic is távozott. Ezen kívül a Vardar ellen sérülés miatt Jonovski és Nelovski nem játszott, míg Vugriniec sérülten vállalta a játékot. Ez meg is látszott a Metalurgon, amely 26-20-ra kikapott a nagy rivális Vardartól szerdán.

      A Veszprém a Löwen ellen elszenvedett veresége után kiütötte a Tatrant kedden, a csapatnak nincs sérültje, mindenki bevethető, s a bakonyiak makulátlan mérleggel szeretnének szünetre menni, amihez elengedhetetlen a siker vasárnap.

      A Metalurg már nem az a csapat, amely volt, de egyébként is 12 góllal nyert a Veszprém hazai pályán, az akkor még teljes keretével felálló szkopjei gárda ellen szeptemberben. Azóta nagyot fordult a világ, még nagyobb lett a differencia a felek között, s hazai pálya ide vagy oda, úgy vélem, hogy óriási esély van arra, hogy az őszi különbség minimum fele megmaradjon a hétvégén is.

    • Eredmény:

      22-27