Premier League

A labdaszedők is tehetnek a vereségről - Mourinho

  • Javi Moreno

José Mourinho szerint legalább húsz percet kellett volna hosszabbítani a labdaszedők időhúzása miatt.

Elszenvedte szezonbeli első vereségé a Chelsea a Premier League-ben. Szombat délután a Newcastle United állította meg José Mourinho idén fantasztikus csapatát, a portugál mester azonban nem csak a pályán látottakkal volt elégedetlen.

"Futballozni akartunk, de nem lehetett. De nem olyan egyszerű dolgok miatt, amelyek a modern labdarúgás részei - a labda hol eltűnt, hol nem jött vissza, hol több jött vissza, hol nem voltak labdaszedők. Érthetetlen" - nyilatkozta Mou a BT Sportnak.

A tréner szerint a srácok szándékosan húzták az időt: "Sajnos ezek olyan dolgok, amelyekkel nem lehet mit kezdeni. Nem adták vissza időben a labdát a játékosoknak, ha pedig kértük, éppen nem volt náluk. Aztán amikor visszakerült egy a játéktérre, azonnal jött is egy másik, hogy megakadjon a játék. Ez is egyfajta taktika. Vereséget szenvedtünk, de vállalható vereséget. Megtettünk mindent, de nem volt szerencsénk. Reálisan 20 perc hosszabbítás kellett volna következzen a meccs végén, de akkor se javult volna semmit a helyzet, ugyanis a játékvezető olyan dolgok miatt kellett hosszabbítson, amiket nem kontrollálhat. Nem lehet kiállítani a labdaszedőket, nem lehet megbüntetni, a lelátón helyet foglalókat sem, amiért rosszkor dobják vissza a labdát."

A londoni kékek tehát elszenvedték első kudarcukat idén, amely sokba került, hiszen a City győzelmével három egységre megközelítette Mourinho gárdáját.

[1724126] 2014-12-06 13:45:00 Newcastle United - Chelseax;
2014-12-06;47
2014-12-07;47
2014-12-08;47
163919