Karrier

Visszatér a pályára Alessandro Nesta

Indiában folytatja Alessandro Nesta, a Lazio és a Milan legendás középhátvédje.

Visszatér a pályára az olasz futballszurkolók egykori nagy kedvence, Alessandro Nesta. A 2006-ban világbajnokságot nyerő középhátvéd jó barátja, Marco Materazzi kérésére csatlakozik az indiai Szuper Ligában szereplő Chennaiyin együtteséhez.

Nesta 2013 októberében akasztotta szögre a cipőjéét, ekkor játszotta utolsó meccsét a kanadai Montreal Impact csapatában. A 38 éves bekk a Chennaiyinnál olyan játékosok csapattársa lesz, mint Elano, Mikael Silvestre vagy Eric Djemba-Djemba.

Pályafutása során mindössze két klubban játszott Európában. 1993 és 2002 között a Laziót erősítette, majd a Milan mintegy 31 millió euróért szerződtette őt 2002-ben. Mind a fővárosiak, mind a milánóiak mindig jó szívvel gondoltak vissza egykori hátvédjükre, Nestát ugyanis aktív pályafutása alatt a világ egyik legjobb játékosának tartották, Milánóban pedig Maldinivel kiegészülve az egyik legütőképesebb belső védőpárost alkották.

Nesta a Milannal kétszer nyert bajnokságot, kétszer pedig Bajnokok Ligáját, a Squadra Azzurrával pedig 2006-ban világbajnok lett.