NB I

Miriuta "kisdortmundot" akar építeni Győrben

Megnyerné az idén még a csapatra váró két mérkőzést Miriuta Vasile, aki tavaszra már saját képére formálná az együttes.

Fotó: eto.hu

"Amikor Horváth Ferenc felajánlotta a lemondását, akkor én nem fogadtam el, mert úgy gondoltam, hogy ha jobban mellé állunk, talán jönni fognak az eredmények. Sajnos nem így alakult. Nem készültünk edzőváltásra, hiszen nem könnyű év közben edzőt találni. Most, hogy adódott ez a lehetőség, a legjobb választásunk Laci volt, hiszen kötődik a klubhoz, ő maga is elmondta korábban, hogy egyszer szeretne majd edző lenni. Azt várom el tőle, hogy az a tapasztalat, amit Németországban, Romániában edzőként, illetve pályafutása során játékosként szerzett nálunk kamatoztassa. Benne van a román keménység és szívósság, ugyanakkor nagyon jól ismeri a magyarokat, hiszen itt töltötte pályafutása nagy részét. Azt kértem tőle, hogy a következő két hétben mérje fel, kire lehet számítani, és rakjon össze egy olyan csapatot, amelyik jövőre újra harcba indulhat a bajnoki címért." - idézi az eto.hu a bemutatkozó sajtótájékoztatón Tarsoly Csaba, a győri klub elnöke által elmondottakat.

Mint ismert, a győri kispadot Miriuta Vasile veszi át, aki nem egyedül érkezett, Győrben folytatja pályafutását a klub edzői stábjában Christian Dragota, erőnléti edző - aki 28 éves és Kolozsváron már együtt dolgoztak. Miriuta két és fél éves szerződést kötött az ETO-val, de abban bízik, hogy ennél hosszabb időt tölt el majd a városban.

"Itt leszek napi 24 órát, keményen fogunk dolgozni. Nem vagyok Messiás, de az biztos, ha összeállunk, akkor előre fogunk lépni. Itt fociztam, tudom mit várnak a szurkolók, azon leszünk, hogy örömet szerezzünk nekik. Amikor a nyáron itt játszottam a kolozsváriakkal edzőmeccset, már akkor is láttam, hogy milyen jók a feltételek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar feladatot kapok. Nagyon sajnáltam, hogy a kolozsvári csapatot ott kellett hagynom, hiszen jó közösség volt, második helyen álltunk a tabellán. Most azonban már csak az ETO-ra koncentrálok. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, mondhatom, hogy hazajöttem. Itt született a fiam, aztán nem sokkal később itt Magyarországon született a lányom is. Ami a csapatot illeti, bár láttam néhány DVD-t igazából most fogom őket jobban megismerni."  - mondta székfoglalójában Miriuta, aki elmondta azt is, amolyan németes, "kisdortmundot" szeretne építeni Győrben.

Miriuta a hétvégén a Paks ellen debütálhat az ETO kispadján. Különös meccs lesz, hiszen egykori csapattársa, Csertői Aurél ül a tolnaiak kispadján.

Győr megnyeri a mérkőzést? - TippmixPro@1.80

[1732317] 2014-11-30 18:30:00 Győr - Paksx;
2014-11-28;212
2014-11-29;212
2014-11-30;212
164237