Női kézilabda BL

Minden mutatóban a Győr a "király"

A címvédő Győri Audi ETO KC minden fontosabb mutatóban az élen végzett a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A Győr továbbra is a mezőny előtt jár

Ambros Martin vezetőedző csapata lőtte a legtöbb gólt (183), kapta a legkevesebbet (127), ezáltal a legjobb a gólkülönbsége (56), ezen kívül - a norvég Larvikkal együtt - százszázalékos maradt, és a maximális 8 pontot viszi magával a 12-es középdöntőbe. A legnagyobb nézősereget vonzó meccs is a Győrhöz kapcsolódik: a gárda vasárnap az Audi Aréna első tétmérkőzésén 5200 szurkoló előtt verte a svéd Sävehofot.

A 48 csoportmeccsen 24 hazai, 18 vendéggyőzelem és hat döntetlen született. Érdekesség, hogy a 12-es középdöntőbe jutott csapatok közül csak a Sävehof nem nyert összecsapást, három döntetlenje azonban elegendő volt a továbbkerüléshez.

A Győr és a Larvik mellett még az előző idényben finalista montenegrói Buducsnost Podgorica maradt veretlen, miután öt siker mellett akadt egy döntetlenje is.

A tucatnyi középdöntős csapat 11 országból érkezik, csak a németeknek van két reprezentánsuk a Thüringer HC és a Leipzig révén. Utóbbi az egyetlen, amely a selejtezőben is érdekelt volt, ott az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen ment tovább vitatott körülmények között - időn túl esett gól, óvás, fellebbezés után.

Heidi Löke idáig a legeredményesebb győri a BL-ben

A csoportkörben csak a horvát Podravka Koprivnica nem szerzett pontot, míg a Szűcs Gabriellával felálló román bajnok Baia Mare (Nagybánya) az egyetlen, amely nem visz magával pontot a középdöntőbe.

A január 30-án folytatódó szakaszban öt olyan klub érintett, amely nyert már BL-t: a Győr (2013, 2014), a Podgorica (2012), a Larvik (2011), a dán Viborg (2006, 2009, 2010) és a szlovén Krim Ljubljana (2001, 2003). Két korábbi bajnok, a Koprivnica és az osztrák Hypo NÖ nem élte túl a csoportkört, utóbbi a KEK nyolcaddöntőjében a Siófok-Galérius Fürdő ellen folytatja.

A Győr nyeri a BL-t? - TippmixPro@1.70

Hat csoportmeccsen esett legalább hatvan gól. A legkevesebb találatot egy adott mérkőzésen a Thüringer HC dobta, szám szerint 14-et a Buducsnoszt otthonában, és ugyancsak a német gárda szerezte a legkevesebb gólt egy félidőben, hatot, ugyanezen az összecsapáson. A Viborg szerb légiósa, Sanja Damnjanovic volt a legeredményesebb egy meccsen: 12-szer talált be a Sävehof kapujába. Tíz csoporttalálkozón volt legalább tíz gól a különbség, a legnagyobbat a Lipcsének a Hypo NÖ elleni 42-22-es diadala hozta.

A góllövőlistát a KEK-be átkerült Hypo játékosa, Gorica Acimovic vezeti 45 találattal, a legjobb győri, Heidi Löke a tizennegyedik 34 góllal. A legkevesebb gólt a Lokomotiva Zagreb lőtte (132), a legtöbbet pedig a Koprivnica kapta (191) a csoportkörben.

Hét csapat - a Győr, a macedón Vardar Szkopje, a Thüringer HC, a Sävehof, a Podgorica, a Larvik és a Krim - lépett tovább a csoportból most és tavaly is. Csak a dán Midtjylland vérzett el a múlt évi továbblépők közül, méghozzá már a selejtezőben.

Oddsok a Bajnokok Ligája győztesére    
Győr 1.70
Buducsnoszt 3.35
Vardar Szkopje 5.50
Larvik 13.00
Viborg 15.00
Dinamo 30.00