NB I

Negatív nézőcsúcs született az élvonalban

megosztom

Ismét gólnélküli döntetlent játszott a Vidi, igaz, ezúttal a Fradival. A Diósgyőr az MTK otthonában, a Debrecen a Győrben nyert rangadót. De mindezek eltörpülnek amellett, hogy egyre érdektelenebb a focink: kevesebb mint 15 ezren látogattak ki a nyolc bajnoki mérkőzésre, avagy negatív nézőcsúcs született az élvonalban.

Bekő Balázsék nyerték a lila-fehér rangadót.

Lila-fehér rangadóval indult az NB I 15. fordulója pénteken, a felek csatája közül pedig a hazaiak örülhettek jobban. A kecskemétiek két nem mindennapi öngóllal fektették két vállra az újpestieket, ami nekünk is jövedelmező volt, hiszen a Protipp-rendszerünkben maximum két gólra számítottunk, ami jött is, így a    -nél a feltett tétünk 1.63-szorosát vehettük fel.

A szombat egy igazi rangadóval indult, hiszen a második helyen álló MTK fogadta a harmadik helyezett Diósgyőrt. Ám ez a mérkőzés nem sokáig tartogatott izgalmakat, hiszen Georges Henri Griffiths 32 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát, a vendégek pedig ezzel a sikerrel négy pontra megközelítették a fővárosiakat. A legalább kétgólos sikerre az     nyolcszoros pénzt fizetett ki.

A Puskás Akadémia újabb szöget ütött a Haladás koporsójába, a szombathelyiek zsinórban ötödjére kaptak ki a bajnokságban, s ez volt a 11. (!) olyan mérkőzésük, ahol nem tudtak gólt szerezni. Mindezek után kicsit meglepő, hogy azok a fogadók, akik maximum egy találatra számítottak, a pénzük 3.25-szörösét vehették fel az   -en.

Amióta a dunaújvárosiak ténylegesen otthon játszanak, azóta csak győznek. Dobos Barnáék zsinórban a harmadik sikerüket aratták hazai pályán, ezúttal a Paks volt a szenvedő fél. A piros-fehérek ezzel a sikerrel elkerültek a kiesőhelyekről féltávnál, a hazaiak győzelmére pedig 3.25-ért fogadhatunk a    -nél.

Mátyus János újabb meccset nyert a Nyíregyházával.

A Nyíregyháza kivégezte a kilátástalan játékkal előrukkoló Pécset, a baranyaiak 4-0-s pofonba szaladtak bele Mátyus Jánoséknál. Aki velünk tartott, s megfogadta tippmesterünk tanácsát, az egy izgalommentes nyereményre, azaz a tétje 1.73-szorosára tehetett szert a    -nél.

Lengyel Ferenc irányításával a Pápa 10 emberrel mentet pontot az utolsó percben büntetőből a Honvéd ellen, ezzel pedig össze is foglaltuk, hogy mi történt a bakonyiak és a fővárosiak összecsapásán. A remi 3.25-szörös szorzón volt fogadható az    -en.

Vasárnap két rangadót is rendeztek hazánkban, először a Ferencváros székesfehérvári vendégjátékára került sor. A zöld-fehérek alakították ki a találkozó első helyzetét, amit el is puskáztak, innentől kezdve pedig a Videoton egykapuzott. Azonban a fehérváriaknak nem sikerült túljárniuk Dibusz Dénes eszén, a magyar válogatott hálóőr közel egy tucat (!) bravúrt mutatott be a 90 perc alatt. A fővárosiak így egy pontot elcsentek az oroszlán barlangjából, ami nagy szó, de az még nagyobb, hogy a gólt gólra halmozó Vidi zsinórban a második mérkőzésén játszott gólnélküli döntetlent. Aki ezt eltalálta, a tétje 12-szeresét vehette fel a    -tól.

A tavalyi ezüstérmes és a regnáló bajnok csatája még akkor is rangadó, ha a felek a tabellán jelenleg a középmezőnyhöz tartoznak. A debreceniek kezdték jobban a találkozót, így nem jött derült égből villámcsapásként Tisza Tibor szemfüles gólja a 11. percben. Az első félidő hátralévő része érdemtelenül csordogált, viszont a második játékrészre megélénkültek az események. A legnagyobb hazai lehetőség Pátkai Máté előtt adódott, aki a hosszú kapufát találta el, majd úgy nézett ki, hogy eldől a találkozó, de Ibrahima Sidibe kihagyott egy büntetőt, így a végjáték izgalmasra sikeredett. Ott azonban állta a sarat a Debrecen, s végül zsinórban a harmadik győzelmét gyűjtötte be, amivel tétünk 3.30-szeresét kasszírozhattuk a    -nél.

Nézőszámok - 15 .forduló
Kecskemét - Újpest - 1525 néző
Dunaújváros - Paks - 1000 néző
MTK Budapest - Diósgyőr - 500 néző
Puskás Akadéimia - Haladás - 300 néző
Nyíregyháza - Pécs - 1000 néző
Lombard Pápa - Honvéd - 1000 néző
Videoton - Ferencváros - 3500 néző
Győr - DVSC - 1000 néző
15. forduló - 9825 néző
Átlag: 1228

 

Mesteri mondatok - 15. forduló
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk.
Bekő Balázs (Kecskemét): "Nagy győzelmet arattunk. Nyilván kellett ehhez extra egyéni teljesítmény és pici szerencse is, de emellett kitettük szívünket-lelkünket a pályára, masszívak voltunk és jó kontrákat vezettünk."
Csertői Aurél (Paks): "A focit gólra játsszák. Az utolsó húsz percben három ziccert kihagyni, ugyanakkor úgy gólt kapni, hogy a mezőny egyik legkisebb embere fejel a kapunkba, nehéz meccset nyerni... A pálya talaja a játékra alkalmatlan volt, estünk, keltünk. Ettől függetlenül gratulálok csapatomnak az első félévben nyújtott teljesítményéért, és a megszerzett 26 pontért. Csodálatos időszakon vagyunk túl."
Mátyus János (Nyíregyháza): "Az első félidőben a vezetésünk után szerkezetet váltottunk, ami bejött. Készültünk a Pécsből, és úgy érzem a játék minden elemében jobbak voltunk, így megérdemelten győztünk. "
Szentes Lázár (Haladás): "Továbbra sem tudunk gólt szerezni, nagyon lehetőségeink sem voltak a mérkőzés alatt. A játékuk sem volt meggyőző, egy NB I-es csapat, ahhoz, hogy egy első osztályú mérkőzést megnyerjen, ahhoz több lehetőséget kell kialakítania. Az igazi átütőerő hiányzott a játékunkból, ami a pontszerzéshez szükséges."
Csábi József (Honvéd): "A Pápa talán a tizenhatosunkig nem jutott el a mérkőzés nagy részében, mi pedig nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagytunk ki, nem is tudom most így hirtelen megszámolni, hogy mennyit. Természetesen ebből kifolyólag saját magunkat hibáztathatjuk, hogy ezt a mérkőzést nem 3-0-ával zártuk, hanem 1-1-gyel a végén. A futball örök törvénye igazolódott be, hogy egy mérkőzés addig tart, ameddig a játékvezető le nem fújja. Természetesen az nem „könnyíti” a lelkiállapotomat, hogy zsinórban a második bajnoki mérkőzésünkön kapunk „véleményes” tizenegyest a 90. vagy a 92. percben és emiatt pontot vagy pontokat veszítünk. Három ponttal többünk lehetne, ami egy jóval megnyugtatóbb helyzetet jelentene a csapat szempontjából."

Joan Carrillo (Videoton): "Ha nem alakítottunk volna ki helyzeteket a meccsen, most elégedetlen lennék, de nem erről volt szó. Ezt az utat kell követnünk továbbra is, már a jövő héten is, amikor Pápára utazunk, ahol nem lesz könnyű dolgunk. Sok mérkőzés van még vissza, a szezon felénél járunk, az mindenesetre jó, hogy a második helyezettel szemben már 5 pont az előnyünk."

Tomiszlav Szivics (Diósgyőr): "Nagyon akartam a mai győzelmet, és sikerült ezt átadni a csapatnak. Férfimunka volt. Az első játékrészben sikerült két gólt is rúgni, a második félidőben elkapkodtuk az utolsó passzokat, persze el kell ismerni, az MTK-nak is voltak helyzetei. Gratulálok a csapatomnak, négy döntetlen után ma sikerült a győzelem az MTK és Garami József ellen, ezt ma meg kell ünnepelni!"
Kondás Elemér (Debrecen): "Okosan futballoztunk, a megszerzett labdákkal jól sáfárkodtunk, szép gólt lőttünk. Volt még egy büntető, amit be kellett volna lőnünk. Utána volt egy kis szerencsénk, hiszen Pátkai kapufára rúgta a labdát, de ezen kívül igazából nem volt helyzete a hazai csapatnak, és ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, akkor simább lehetett volna a mérkőzés. Győrben nem egyszerű nyerni, ezért is értékes ez a három pont, ráadásul ezáltal feljebb léptünk a tabellán."
2014-11-21;212
2014-11-22;212
2014-11-23;212
164237
8645#00
megosztom