Bajnokok Ligája

A Schalke otthonában sem lassítana a Chelsea

A Bajnokok Ligája G-csoportjában kedden a Schalke fogadja a Chelsea csapatát, a továbbjutás szempontjából nagyon nem mindegy, milyen eredményt sikerül elérnie a németeknek. Habár a londoniak bombaformában vannak, Roberto Di Matteo személye plusz erőt adhat a hazaiaknak.

Di Matteo volt csapata ellen bizonyíthat / AFP

A Schalkénak öt, a Chelsea-nek nyolc pontja van jelenleg a csoportban, így az ötödik forduló bizony nagy jelentőséggel bír a két csapat számára, hiszen az előzetes esélyesek alapján a Sporting odahaza minden bizonnyal legyőzi a Maribort, így pedig a portugál együttes is ott lehet a végelszámolásnál.

A két fél londoni meccsén a gelsenkircheniek elcsíptek egy pontot, ráadásul azóta már az a Roberto Di Matteo irányítja a gárdát, aki két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-győzelemig vezette a Kékeket. A hétvégén a Schalke egy nagyon fontos rangadó megnyerésével melegített a Chelsea ellen, a Királykékek ugyanis 3-2-es győzelmet arattak hazai pályán a Wolfsburg ellen.

Játssz a hatharom.com és az Index közös tippjátékán!

"Nagyon jól játszott a csapat. Magabiztosak voltunk, nem hagytuk magunkat megfélemlíteni, nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt két hétben, aminek meg is lett az eredménye" - nyilatkozta a Farkasok elleni siker után a BL-győztes olasz tréner, aki természetesen folytatná remek sorozatát a Chelsea ellen is. Mióta Di Matteo átvette Jens Kellertől a kispadot, a Schalke a Veltins Arénában még nem kapott ki, egy keddi döntetlen pedig azt jelentené, hogy az utolsó fordulóig megmaradna az esélye a továbbjutásra.

A hazaiak esélyét ugyanakkor csökkenti, hogy sérülés miatt Jefferson Farfán, Julian Draxler és Sead Kolasinac is sérüléssel bajlódik, így ők nem lehetnek ott a pályán a társakkal.

[1821231] 2014-11-25 20:45:00 Schalke 04 - Chelseax

A Chelsea továbbra sem tud hibázni, José Mourinhóék a hétvégén a West Bromwich Albion elleni bajnokijukat tudták le egy félidő alatt, Diego Costa és Eden Hazard góljaival 12. angol bajnokijukon a 10. győzelmüket aratták a Kékek. A portugál mester nem akart felülni a sajtó által meghirdetett Di Matteo - Mourinho párharcnak, a Special One szerint ők már biztosan továbbjutónak számítanak, csak még az a kérdés, melyik sorozatba. "Ez nem róla és rólam szól, hanem a Schalkéról és a Chelsea-ről. A hátralévő két meccsen kell annyi pontot szereznünk, hogy ott legyünk a 16 között. Ha mindkét találkozót elbukjuk, megyünk az Európa Ligába. De ez a csapat az egyik legjobb akar lenni, a legjobb ellenfelekkel akar megmérkőzni, és a legjobb sorozatban akar szerepelni. Nagyon frusztrált lennék, ha kiesnénk" - mondta a találkozó előtt Mourinho.

Érdekesség, hogy a Schalke az utolsó öt BL-meccsén nem tudott nyerni a Chelsea ellen, és gólt is mindössze egyet tudott ellene rúgni. A két csapat a tavalyi csoportkörben is találkozott egymással, akkor a Chelsea oda-vissza 3-0-ra verte a németeket. Az idei BL csoportkör nyitófordulójában azonban 1-1-es döntetlen született a Stamford Bridge-en.

Chelsea megnyeri a mérkőzést? - TippmixPro@1.80

[1821231] 2014-11-25 20:45:00 Schalke 04 - Chelseax;
167255
[1821231] 2014-11-25 20:45:00 Schalke 04 - Chelseax;
bajnokok-ligaja-2014-2015