Sportfogadás-suli

Fogadjunk-e a saját kedvenc csapatunkra?

Ha a saját kedvenc csapatunkra fogadunk, akkor gyakran adunk elvakult tippet, amelyet érzelmeink vezérelnek. Vannak azonban előnyei is, melyeket ha kihasználunk, profitálhatunk belőle.

A sportfogadók egyik örök dilemmája, hogy mit kezdjenek, ha meglátják a fogadási ajánlatok között saját kedvenc csapatukat, ráadásul úgy gondolják, tudják is a tutit. A bölcsek többnyire azt a nézetet vallják, hogy ne fogadjunk a kedvenceinkre, mert nem tudunk objektíven dönteni és az érzelmeink vezérelte tippek soha nem sülnek el jól. Lássuk a pro és kontra érveket a témában.

Pro

Teljesen természetes, hogy ha szurkolunk egy csapatnak, akkor szinte minden mérkőzését megnézzük. Birtokában lehetünk olyan információknak, amelyeknek más nem biztos, esetleg belső forrásokból tájékozódunk, csapathoz közeli emberektől. Mivel a saját csapatunkat jól ismerjük, már csak annyi a dolgunk, hogy az ellenfelet is ugyanennyire feltérképezzük.

Szurkolóktól, fórumokról naprakész információink lehetnek a csapatfelállásról, a sérültekről, a játékosok lelkiállapotáról, ezeket pedig bele tudjuk építeni a fogadásba, ha okosan kezeljük. Ezáltal a fogadók túlnyomó többségénél több információnk lesz egy adott meccsről.

Ismerjük a csapat stábját, az edző személyét, hozzáállását. Magyar példából kiindulva: vannak edzők, akiket bevallottan nem érdekel a Ligakupa, míg mások fontos erőfelmérőnek tekintik azt és nem kísérleteznek annyit.

Bízd a piszkos munkát másra és arasd le a babérokat!

Természetesen itt nem csak arra kell gondolni, hogy mikor érdemes fogadni a csapatunk győzelmére, hanem arra is, hogy mikor kell veretni őket. Ehhez az is szükséges - mint azt leírtam -, hogy az ellenfelet is feltérképezzük. Mindezen információk birtokában előnyre tehetünk szert a fogadóirodákkal szemben és pénzre válthatjuk tudásunk.

Nem utolsósorban pedig, ha a csapatunk ellen fogadunk, akkor mindenképp jól járunk: vagy pénzt nyerünk vagy pedig a csapatunk sikerélményének örülhetünk.

Kontra

Azt csakis mi tudhatjuk, mennyire vagyunk higgadt vagy mennyire vagyunk elfogult emberek. Egyes fogadók nem tudják magukat függetleníteni a kedvenceiktől, ott is érveket és indokokat keresnek, ahol nincs is. Ha éppen rossz formában van a csapatunk és letargikus hangulatban vagyunk emiatt, bármelyik csapat ellen képesek vagyunk veretni őket, viszont ha éppen sorra nyerik a meccseiket, akkor jöhetne a Barcelona-Real vegyescsapat, akkor is sima lenne a hendikep is - gondoljuk bölcsen.

Ráadásul megvan az a veszélye is, hogy csak a saját csapatunk teljesítményéből indulunk ki, nem térképezzük fel kellőképpen az ellenfelet, és már nem lesz teljes mértékben objektív a tipp. Ami pedig korábban előny volt - vagyis hogy bármi lesz az eredmény, vagy a győzelemnek vagy a pénzünknek örülhetünk -, az itt negatívumként is említhető, vagyis ha kedvenceinkre fogadunk, és csalódást okoznak, akkor a jókedvünknek is oda és a pénztárcánk is vékonyabb lesz.

Konklúzió

Nem lehet egyértelműen állást foglalni egyik oldalon sem, hiszen embere válogatja, kinek érdemes fogadni a csapata meccsére és kinek nem. Ha úgy hisszük magunkról, hogy tudunk objektíven érvelni, reálisan látjuk csapatunkat, annak erősségeit, gyengeségeit és a körülményeket, akkor az ellenfelet megfelelően feltérképezve lehet kötni olyan fogadásokat, amikkel előnyből indulunk a fogadóirodákkal szemben. Amennyiben viszont úgy ismerjük magunkat, hogy elfogultak vagyunk és sokszor tippelünk érzelemből, inkább csak hívjuk át a haverokat, rendeljünk egy pizzát, bontsunk ki néhány sört, és szurkoljunk a kedvenceknek. A sportfogadást pedig bízzuk a profikra.

Ismerd meg a PROTIPP-rendszert!

Népszerű funkciónk révén profitábilis lehetsz a sportfogadásban, sőt, könnyedén válhatsz akár "prófétává" is. Ha még nem tudsz mindent a legújabb feature-ünkről, segítünk, használjuk együtt aPROTIPP-rendszert! Amennyiben kérdésetek, észrevételetek lenne a rendszer használatával kapcsolatban, jelezzétek felénk hozzászólásokban vagy afórumon!

rangadok-november-22-23