Magyar Válogatott

Dárdai nem marad magyar kapitány - jelentette ki a Hertha menedzsere

  • MTI
megosztom

Michael Preetz, a Hertha BSC menedzsere egyértelműen kijelentette, hogy Dárdai Pál nem marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Holnap lejátssza utolsó mérkőzését is az idei évben a magyar válogatott. Azonban talán még az orosz elleni meccsnél is jobban foglalkoztatja a médiát és a szurkolókat, hogy vajon mi lesz szerda reggeltől, amikortól is Dárdai elméletileg már nem szövetségi kapitány. Michael Preetz, a berlini klub menedzsere biztos benne, hogy a kapitány visszatér Németországba.

"Természetes, hogy a sikerek után most nyomást gyakorolnak rá, de a kezdetekkor ő maga sem hagyott kételyt afelől, hogy a magyarországi küldetése kedden véget ér. Nem kétséges, hogy vége a kapitányi munkájának és az oroszok elleni találkozót követően százszázalékosan a Herthánál elvégzendő munkára és az edzői tanulmányaira koncentrál majd" - nyilatkozta a Kicker című sportnapilap honlapjának hétfőn Preetz.

Dárdai Pál Pintér Attilát váltotta a magyar válogatott kispadján, a csapat októberben 1-1-es döntetlent ért el vele a románok otthonában, majd a Feröer-szigeteken 1-0-ra nyert, múlt pénteken pedig hazai pályán ugyanilyen arányban diadalmaskodott a finn együttes felett Európa-bajnoki selejtezőn.

A berlini klub utánpótlásában fontos szerepet betöltő, 38 éves Dárdai kinevezésekor azt mondta, csak erre a három tétmérkőzésre, illetve a keddi, oroszok elleni barátságos találkozóra vállalta el a felkérést, ám pénteken a finnek elleni összecsapást követően már úgy fogalmazott, ki kell értékelni a helyzetet és csak ezt követően dönt a folytatásról.

A keddi, oroszok elleni évzáró találkozóról a hatharom.com ÉLŐ szöveges tudósításban közvetít.

[1849429] 2014-11-18 20:30:00 Magyarország - Oroszországx;
2014-11-18;114
157976
megosztom