EURO 2016

A kicsik nagy fordulója - ünnepel Gibraltár, San Marino és Liechtenstein is

megosztom

San Marino 61 meccs után szerzett pontot, Gibraltár elkerülte a kiütést, Feröer-szigetek pedig edzőt buktatott.

Hosszú ideje tudjuk, hogy a mai modern labdarúgásban már senki ellen sem lehet igazán biztosra menni. Jó, egy Németország soha nem fog kikapni egy Gibraltártól és a Spanyolországok sem San Marinótól fognak vereséget szenvedni, ám a mostani Eb-selejtező-forduló is rávilágított arra, csökkennek a különbsége az élcsapatok és a hátsó régió gárdái között. Manapság már nincsenek azok a hatalmas kiütések, mint néhány éve, nem kapnak a kicsik sem 7-8 gólt. Lássuk, kik voltak a Dávidok ezen a hétvégén, akik legyőzték a Góliátokat.

Gibraltár

A világbajnok Németország és a debütáló Gibraltár pénteki találkozója előtt az emberek leginkább arról beszéltek, hogy tízen belül maradnak-e a vendégek vagy sem. A miniállam kapusa is azt nyilatkozta, cél legyőzni Brazíliát, azaz hatnál többet nem kapni Thomas Mülleréktől. Nos, a küldetés olyannyira sikerült, hogy Németország "csupán" 4-0-ra verte meg Gibraltárt, így alighanem a legyőzött fél lehetett elégedettebb.

A mérkőzés összefoglalója és egy hatalmas gibraltári helyzet 6:55-nél

"Nem is kérdés, hogy nagyon büszkék vagyunk. Nincsenek szavak rá, hogy mennyire boldog az egész csapat és a stáb. Mi, az UEFA legkisebb porszeme felvettük a harcot a világbajnokkal." - nyilatkozta Allen Bula, a "győztes" szövetségi kapitány. A mérkőzésen egyébként Gibraltár 25%-ban birtokolta csupán a labdát, a gólszerzési kísérletek aránya 37-3 volt a világbajnok javára, ám a kaput eltaláló kísérletekben csupán háromszor annyit jegyezhettünk fel a hazai oldalon.

A pontos végeredményt eltalálók 29-szeres pénzhez juthattak a   -ön, hiszen a hendikep 8-9 körül mozgott a találkozóra a mérkőzést megelőzően.

157966

San Marino

61 mérkőzés óta tartó vereségszéria tört meg San Marinónál, amely szombaton hazai pályán ért el 0-0-s döntetlent Észtország ellen. Andy Selváék legutóbb 2004-ben, Liechtenstein ellen tudtak nyerni, éppen a támadó góljával. "Emlékszem arra a meccsre, de ez most teljesen más volt. 11 éve várunk egy ilyen sikerre, de csalódottak vagyunk, hogy ennyi ideig nem tudtunk élni a lehetőséggel." - nyilatkozta a már 38 éves csatár, aki nyolc gólnál jár a válogatottban.

San Marino négy forduló után tehát egy ponttal és csak tizenegy bekapott góllal áll az E-csoport utolsó helyén, és ha továbbjutásban aligha reménykedhetnek, a tisztes helytállás már bőven letudva a következő egy évre.

A hazaiak pontszerzése "mindössze" 7.50-ért volt fogadható az   -en.

157971

Wales

Az UEFA-rangsorban csupán négy csapatot előz meg, ám közel sem sorolható igazán a kiscsapatok közé Wales. A Gareth Bale-lel megerősített válogatott négy meccs után nyolc ponttal továbbjutó helyen áll a B-csoportban. Vasárnap este Belgiumban végeztek 0-0-ra, a vendégek pedig érthetően nagyon elégedettek voltak.

"Bátran játszottunk és próbáltuk kihúzni kapott gól nélkül. Remek csapatunk van és jól védekezünk, az sem baj, ha nincs nálunk a labda. Hiába volt korábban Ryan Giggsünk és Craig Bellamynk, nem sikerült kijutnunk nagy tornára, de most megvan az esélyünk és nagy is rajtunk a nyomás. Szomorú, hogy hónapokat kell várnunk az újabb meccsre, de most élvezzük a sikert" - nyilatkozta Chris Coleman.

Wales története során egyetlen világversenyen járt, az 1958-as világbajnokságon a negyeddöntőig jutottak, többek között Magyarországot legyőzve.

Bale-ék pontszerzése volt a legkisebb csoda, a    5.12-szeres oddsot kínált a remire.

157956

Feröer-szigetek

Már a magyar válogatott elleni mérkőzésen is lehetett látni, hogy egyáltalán nem ügyetlen ez a feröeri válogatott. Akkor egy legyintéssel elintéztük őket, hogy műfű, meg rossz környezet és hasonlók, de a görögországi győzelmük után már nem lehet kifogásokat találni, miért is ilyen jók.

Tétmeccsen pontot utoljára nem is olyan rég, 2013-ban szereztek, Kazahsztán ellen hazai pályán. Idegenben viszont 2001 óta nem nyertek senki ellen, akkor Luxemburgban arattak 2-0-s sikert. A görögországi sikerük azonban nem csak történetük talán legnagyobb eredményét jelentette, hanem a hazaiak edzőjének, Claudio Ranierinek a leváltását is.

"Hosszú ideje ez a legnagyobb sikerünk. 1990-ben ugyan legyőztünk Ausztriát, de a görögök elleni győzelem még ezt is felülmúlja. Minden játékosomnak gratulálok! Három-négy éve Feröer-szigetek még csak egy erőfocit tudott játszani, azonban most már próbáljuk birtokolni a labdát és a saját játékunkat játszani. Úgy hiszem, győzelmünk visszhangja bejárja az egész világot. - nyilatkozta Lars Olsen szövetségi kapitány.

A feröeri siker 26-szoros pénzt fizetett a   -nél.

157976

Málta

Amikor 2006-ban Málta legyőzte a magyar válogatottat, nem hittük, hogy a közeljövőben egy, a mienkével nagyjából egy szinten lévő egyesülettel megesik egy ehhez hasonló szégyen. Ám vasárnap este Málta Szófiában játszott 1-1-es döntetlent, amely alighanem a balkáni állam továbbjutási esélyeibe került.

"Hihetetlenül boldogok vagyunk, a föld felett járunk két méterrel. Hosszú ideje keményen dolgozunk egy ilyen sikerért." - nyilatkozta a Dunaújvárosban légióskodó Rowen Muscat, akinek szerencséje volt, ugyanis az általa összehozott büntetőből a bolgárok nem tudtak a kapuba találni.

A mérkőzés összefoglalója, Popov 9:04-nél Föld körüli pályára állítja a labdát a büntető után

A szigetország legjobbjainak azért akadnak néha szép eredményeik: tavaly Örményországban tudtak győzni, előtte Grúziát verték barátságos meccsen, remiztek Albániával otthon, illetve még 2007-ben döntetlent játszottak Törökországgal.

Málta pontszerzésére 7-szeres oddsot kínált a   .

157986

Liechtenstein

Hol vannak már azok az idők, amikor Liechtenstein válogatottja ellen tutira mehetett bárki? Jóllehet, a kis ország eredményei nem tobzódnak sikerekben, az UEFA-ranglistán már megelőzik Macedóniát, Montenegrót, Albániát és a balti államokat is, és mindössze egy hellyel vannak a VB-résztvevő bosnyákok mögött. Tétmeccset legutóbbi három éve nyertek, akkor Litvániát győzték le 2-0-ra, de azért találunk itt döntetlent Montenegró, Szlovákia, Finnország és Izland ellen is az elmúlt évekből. Idegenben viszont utoljára 2004 októberében, Luxemburgban sikerült győzniük.

"Nagyon örülünk most mindennek, hiszen nem nyertünk már két éve... Zseniális érzés idegenben nyerni. Megvan az okunk ünnepelni és ne féljenek, nagy bulit csapunk!" - nyilatkozta a Moldovát legyőző válogatott szövetségi kapitánya. René Pauritsch már ki is tűzte az új célt: "Szeretnénk nem az utolsó helyen végezni a csoportban, ez most a legfontosabb. Védekező futballt játszunk, de ez úgy tűnik meghozza az eredményét. De ma a szórakozásé lesz a főszerep"

Akik eltalálták, hogy Liechtenstein 1-0-ra fog nyerni, pénzük 21-szeresét kaphatták vissza a   -nál.

157981
2014-11-14;50
2014-11-15;50
2014-11-16;50
megosztom