Kosárlabda

Első idegenbeli győzelmére készül a Szolnok

megosztom

Az utóbbi időben hullámvölgyben lévő Szolnoki Olaj első idegenbeli győzelmét szerezné meg a szezonban vasárnap. A feladat ugyanakkor nem lesz egyszerű, hiszen a Mega Vizura hazai pályán eddig megállíthatatlan.

A Szolnoknak vért kell izzadnia, ha szeretné megszerezni első idegenbeli győzelmét az idei szezonban. - Fotó: abaliga.com

Hullámvölgyben van a Szolnoki Olaj gárdája, ez nem vitás, hiszen Dragan Alekszics együttese a legutóbbi nyolc mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni. A vereségek között több is bosszantóra sikeredett, köszönhetően annak, hogy a bordó-feketék többnyire az utolsó pillanatokban bukták el a meccseiket.

Ami a Mega Vizurát illeti, a szerb gárda alapos vérátömlesztésen esett át a nyáron, ráadásul elköltözött Szávaszentdemeterre - Sremska Mitrovica - a csapat, így a Szolnoknak nem kell sokat utaznia, ami ebben a feszített tempóban igazán jól jön a csapatnak. A szerbek idén is egy nagyon fiatal együttessel vágtak neki a sorozatnak, a gárda átlagéletkora mindössze 24 év, igaz, azért olyan játékosokat is fel tud mutatni a rózsaszínmezes csapat, mint Marko Keselj, aki például két éve Euroligát nyert az Olimpiakosszal.

A Mega Vizura tipikus otthoni csapat, hiszen mind a négy hazai mérkőzését megnyerte, míg idegenbeli találkozóit rendre elbukta. Dejan Milojevics együttese lendületes, gyors kosárlabdát játszik, Szávaszentdemeteren átlagosan 90 pont körüli pontmennyiséget szerez, igaz, minimum 80 egységet átlagban kap is. Tavaly oda-vissza a szerb együttes győzött, bár a különbségek minimálisak voltak, hiszen Szolnokon öt, míg hazai pályán hat ponttal tudott nyerni a Mega Vizura.

Fogadás a mérkőzés győztesére* - a     szorzói
Mega Vizura Szolnoki Olaj
1.30 2.70
A "Fogadás a mérkőzés győztesére" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

Mindezek után nem sok minden szól a Szolnok mellett, talán csak az, hogy az esélyessége terhe nem a bordó-feketék vállát nyomja, na, meg az, hogy azért a vendégcsapat jóval rutinosabb, ami akár aranyat is érhet vasárnap. Persze ehhez az kell, hogy a csapat védekezésben és támadásban is a maximumon pörögjön, illetve az, hogy ne úgy kezdje a mérkőzést, mint a Besiktas ellen. Ez esetben talán lehet esélye az első idegenbeli győzelmük megszerzésére Báder Mártonéknak, de még a maximumot nyújtva sem biztos, hogy sikerül teljesíteni a feladatot.

"A Besiktas elleni mérkőzésről nehéz bármit is mondanom. Néhány nap eltelt már, de engem és a csapatot is megviselte a meccs. A kosárlabda azonban ilyen, a végsőkig harcolni kell, és biztos vagyok benne, hogy ettől csak erősebbek lettünk, és a jövőben megnyerjük az ilyen összecsapásokat. Azt várom, hogy vasárnap úgy játsszunk, mint a Besiktas ellen az utolsó három negyedben. Magabiztosnak kell lennünk, és meg kell harcolnunk minden labdáért, főleg védekezésben. A Mega Vizura egy fiatal, nagyon tehetséges csapat, amely hazai pályán kiválóan szerepel. Felkészültünk belőlük, és bízom benne, hogy jól jövünk ki a találkozóból." - nyilatkozta Dragan Alekszics a szolnokiak mestere a bb1.hu-nak.

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel* - a     szorzói
Mega Vizura -6,5 Szolnoki Olaj +6,5
1.75 1.85
A "Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

A bukmékerek szerint a Mega Vizura a mérkőzés esélyese, a     például 6,5 pontos favoritnak hozta ki a szerb együttest, kétesélyben pedig mindössze 1.30-szoros pénzt kínál a hazai gárdára. Ami a pontok számát illeti, az oddsmesterek rengeteg, legalább 165 pontra számítanak a felek vasárnapi összecsapásán.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára* - a     szorzói
164,5 alatt 164,5 felett
1.75 1.75
A "Fogadás a mérkőzés pontjainak számára" típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Mega Vizura (szerb)-Szolnoki Olaj
Adria Liga, 8. forduló
Vasárnap, 17:00, Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica)
TV: Sport M, Sport Klub SRB, BiH, MNE, MCD, CRO, Sport TV Szlovénia
Az Adria Liga állása
# Csapat M GY V GK P
1. Crvena zvezda 7 7 0 +132 14
2. Buducsnost 7 6 1 +72 13
3. Olimpija Ljubljana 8 5 3 +25 13
4. Krka 7 5 2 +54 12
5. Cedevita 7 5 2 +52 12
6. Mega Vizura 7 4 3 +5 11
7. Szolnoki Olaj 7 3 4 -16 10
8. Igokea 8 2 6 -18 10
9. Partizan Belgrád 7 3 4 -32 10
10. Cibona 7 3 4 -40 10
11. Zadar 7 2 5 -27 9
12. Metalac Farmakom 7 2 5 -56 9
13. MZT Szkopje 7 2 5 -68 9
14. Levszki Szófia 7 1 6 -83 8
megosztom