NB I

Senki se várjon tőlünk csodákat - Lengyel Ferenc

Lengyel Ferenc győzelemmel debütált a Lombard Pápa kispadján, de tudja, nagyon nehéz mérkőzések várnak még rá idén.

Amint azt mi is megírtuk, kedden Lengyel Ferencet nevezték ki a Lombard Pápa vezetőedzőjének. A szakember örömmel fogadta el a felkérést és a debütálás is jól sikerült, ám tudja, nagyon nehéz helyzetben van, hiszen az idei esztendőben már csak rangadók várnak rájuk.

A szakember a veol.hu-nak nyilatkozva elmondta, gyorsan megegyezett Bíró Péterrel: "Nem volt nagy alkudozás. Nagyon szeretek a pápai utánpótlásban dolgozni, ezért egyetlen kérésem volt csupán, hogy megtarthassam a PELC-nél betöltött szerepemet. Úgy vélem, össze tudom egyeztetni a két munkát."

A Dunaferrel játékosként bajnoki címet nyerő Lengyelnek nincs könnyű dolga, hiszen a következő három, még idei mérkőzésre nehéz ellenfeleket hozott nekik a sorsolás: "A következő fordulóban, a Honvéd ellen lesz a legnagyobb esélyünk a pontszerzésre. Aztán fogadjuk az éllovas Videotont, majd a Fradi otthonában zárunk. Az utóbbi két találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei, de az biztos, hogy nem feltett kézzel megyünk ki a pályára." A mester szerint a négy pont már bravúr lenne a csapattól.

"A játékoskeret erősítésre szorul, ezt tudják a labdarúgóink is. Ugyanakkor úgy vélem, van ebben a csapatban tartalék. Csodákat ne várjanak tőlünk, egyelőre a masszív védekezésből indított támadásokból lehet csak esélyünk a pontszerzésekre. Szervezettebb, attraktívabb, hatékonyabb játékot szeretnék látni a csapattól" - nyilatkozta a 48 éves tréner.

Lengyel Ferenc debütálása egyébként jól sikerült, hiszen kedden a Pápa legyőzte a Ligakupában a Sopron együttesét, ezzel maradt még esélye a továbbjutásra a G-csoportból.

Lombard Pápa-Honvéd
A    oddsai
1 X 2
2.45 3.20 2.75
2014-11-21;212
2014-11-22;212
2014-11-23;212