EURO 2016

Nem hagyom, hogy butaságot csináljunk - Dárdai

Dárdai Pál ismét kiemelte, elképzelhető, hogy a finnek elleni mérkőzés egy része eseménytelen lesz, de az eredményesség szempontjából ezt a békát most le kell nyelnünk.

Dárdai türelmet kér a csapatától és a szurkolóktól is / mlsz.hu

Már csak egyet kell aludni a nagy meccsig, azaz a Magyarország-Finnország találkozóig, ahol a mieink Dárdai Pál vezetésével újabb győzelmet aratnának. A hírek szerint közel telt ház várja majd a csapatokat, a hangulat pedig nagyon bizakodó, ami elsősorban a románok elleni döntetlennek és az új kapitány személyének köszönhető. Kedden és szerdán a gyakorlásé és az edzéseké volt a főszerep, csütörtökön pedig már a mérkőzés helyszínéül szolgáló Groupama Arénában tréningezett a társaság.

Dárdai Pál az MLSZ TV-nek adott interjúban a pénteki kezdőcsapattal kapcsolatban elmondta: a legfittebb játékosokat szeretné pályára küldeni a finnek ellen. A szakmai stáb helyzetét nehezíti, hogy Elek Ákos és Kádár Tamás a legintenzívebb edzéseken nem tudott még részt venni, ők ketten csak szerdán kapcsolódtak be a tréningekbe."Előfordulhat, hogy eseménytelen lesz a mérkőzés. Nem fogom hagyni, hogy butaságot csináljon a csapat, mert a finnek nagyon jól passzolnak, azt szeretnék, hogy kijöjjünk hátulról, és ha területet hagynánk nekik, akkor nem lenne egyszerű levédekezni a támadásaikat. Előfordulhat, hogy sokáig lesz várakozó a "történet". Ez nem szép, nem jó nézni, de nem szeretném, ha ebből türelmetlenség alakulna ki" - fogalmazott Dárdai Pál, majd hozzátette: ez szerinte az év mérkőzése lesz, és a válogatott csak a szurkolókkal együtt tud jó eredményt elérni.

Magyarország#hun-hungary

"A labdarúgásban mindig meg kell újulni. A válogatott elvesztette az első mérkőzését a Groupama Arénában, most itt a lehetőség a megújulásra, arra, hogy kiszolgáljuk a közönséget, a labdarúgást szeretőket. De ez ne legyen teher, mert abban a pillanatban, hogy nem játszod a focit, nem szerzel vele magadnak örömet, onnantól kezdve abból már nem lesz semmi" - tette hozzá a kapitány.

Hogy Dzsudzsák Balázsék képesek lesznek e élvezni a játékot, az péntek este kiderül, mindenesetre a fogadók többsége bízik a magyar csapat sikerében. Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai után a közvélemény ismét bizakodó lett, a hazai pálya és az elmúlt két meccsen szerzett négy pont lehet ennek az oka.

Az oddsok alapján a mieink számítanak az esélyesnek, ugyanakkor a döntetlen vagy egy finn győzelem sem jelentene szenzációt.

Oddsok a végeredményre     
Magyarország Döntetlen Finnország
2.20 3.10 3.30
Fogadások a gólokra     
2.5 alatt 2.5 felett
1.50 2.25
A magyar válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Varga József (DVSC-TEVA), Poór Patrik (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Pintér Ádám (Levadiakosz), Lang Ádám (Győri ETO FC), Kádár Tamás (DVTK), Forró Gyula (Újpest)
középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Elek Ákos (DVTK), Simon Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC)
csatárok: Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO FC)
A finn válogatott kerete
kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby), Niki Mäenpää (VVV Venlo), Henrik Moisander (FC Lahti)
védők: Kari Arkivuo (BK Häcken), Jarkko Hurme (Odd Grenland), Veli Lampi (HJK Helsinki), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam), Juhani Ojala (Terek Groznij), Sebastian Sorsa (HJK Helsinki), Joona Toivio (Molde), Jere Uronen (Helsingborg)
középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva), Markus Halsti (Malmö), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan), Perparim Hetemaj (Chievo), Joni Kauko (FSV Frankfurt), Sakari Mattila (Aalesund), Tim Sparv (Midtjylland), Teemu Tainio (HJK Helsinki)
támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf), Teemu Pukki (Bröndby), Riku Riski (Rosenborg)
[1667494] 2014-11-14 20:45:00 Magyarország - Finnországx;
157976
[1667494] 2014-11-14 20:45:00 Magyarország - Finnországx;
euro-2016-selejtezo-november-14-16