EURO 2016

A márciusi meccs intő jel lehet - Elek Ákos

Javában zajlik a felkészülés a finnek elleni meccsre a válogatottnál, a Diósgyőr középpályása négy évvel ezelőtt kulcsszereplője volt a magyar győzelemnek.

Dárdai Pál szövetségi kapitány a hét elején elárulta, hogy az idő rövidsége miatt csak a keddi és a szerdai napokon várhat intenzívebb edzésmunkát a játékosoktól. A kedd részben még a regenerálódás jegyében telt, de már kétszer edzett a csapat, és a második gyakorláson pörgősebb gyakorlatokat vezényelt a szakmai stáb. Sérült nincs a keretben, jó hangulatban készülnek a játékosok a pénteki mérkőzésre.

Nyerj Tabletet a TippmixPro-val!

Az mlsz.hu a két gyakorlás közt arról kérdezte Elek Ákost, a DVTK középpályását, hogy mennyire élénken él benne a 2010-es helsinki Eb-selejtező végén szerzett gól, amelyet legalább annyira köszönhettünk az ő emlékezetes megindulásának, mint Dzsudzsák Balázs pontos befejezésének.

"Szép emlék a finnek ellen adott gólpasszom, de nem szoktam a múlttal foglalkozni, márpedig az a mérkőzés már meglehetősen régen volt. Ha most pénteken is lenne egy hasonló megmozdulásom, azzal már elégedett lennék. Az viszont biztos, hogy sokkal másabb finn csapat vár ránk, mint amivel Helsinkiben játszottunk négy éve. A szövetségi kapitánnyal együtt stílust és játékrendszert is váltott ellenfelünk, ezt tapasztalhattuk a márciusi, győri mérkőzésünkön is, ami intő jel lehet a pénteki találkozó előtt" - fogalmazott a középpályás. Érdekesség, hogy az októberi, románok elleni bukaresti mérkőzésen Elek Ákos a mezőny legtöbbet futó játékosa volt, több mint 12 kilométert tett meg a kilencven perc alatt. "Alaposan elfáradtam Bukarestben, de ez kellemes fáradtság volt, nagyszerű érzés volt úgy lejönni a pályáról, hogy volt értelme keményen küzdeni és hajtani" - tette hozzá Elek Ákos.

A pénteki mérkőzésre természetesen már fogadni is lehet, a     kínálatában 2.20-as szorzót kapunk a mieink győzelmére és 3.30-szorost a finnekére. A döntetlen 3.10-es oddson fogadható.  

Oddsok a végeredményre     
Magyarország Döntetlen Finnország
2.20 3.10 3.30
A magyar válogatott kerete
kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Varga József (DVSC-TEVA), Poór Patrik (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Pintér Ádám (Levadiakosz), Lang Ádám (Győri ETO FC), Kádár Tamás (DVTK), Forró Gyula (Újpest)
középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Elek Ákos (DVTK), Simon Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC)
csatárok: Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO FC)
A finn válogatott keret
kapusok: Lukas Hradecky (Bröndby), Niki Mäenpää (VVV Venlo), Henrik Moisander (FC Lahti)
védők: Kari Arkivuo (BK Häcken), Jarkko Hurme (Odd Grenland), Veli Lampi (HJK Helsinki), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam), Juhani Ojala (Terek Groznij), Sebastian Sorsa (HJK Helsinki), Joona Toivio (Molde), Jere Uronen (Helsingborg)
középpályások: Roman Eremenko (CSZKA Moszkva), Markus Halsti (Malmö), Kaspar Hämäläinen (Lech Poznan), Perparim Hetemaj (Chievo), Joni Kauko (FSV Frankfurt), Sakari Mattila (Aalesund), Tim Sparv (Midtjylland), Teemu Tainio (HJK Helsinki)
támadók: Eero Markkanen (Real Madrid Castilla), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf), Teemu Pukki (Bröndby), Riku Riski (Rosenborg)
157976
[1667494] 2014-11-14 20:45:00 Magyarország - Finnországx;
euro-2016-selejtezo-november-14-16