Premier League

Visszavág-e a Liverpool a Chelsea-nek?

megosztom

A 11. fordulót rendezik a Premier League-ben, ahol a hétvégé rangadóján a Liverpool a Chelsea-t fogadja. Brendan Rodgersék törleszteni akarnak José Mourinhoéknak, de szerintünk ez nem jön össze, sőt a londoniak ismét nyerhetnek az Anfield Roadon. A Southampton könnyedén, az Arsenal vért izzadva nyerhet, míg a Manchester City újabb gólgazdag meccsel boldogíthatja szurkolóit.

A Szentek újabb győzelmet arathatnak a Premier League-ben. - Fotó: AFP

A hét tutija
Southampton-Leicester

A Premier League egyik legjobb formában lévő együttese, a Southampton fogadja az egyik legrosszabb formában lévő gárdát, az újonc Leicestert. A Szentek hazai pályán kifejezetten jól teljesítenek, hiszen az első otthoni meccsüket leszámítva - döntetlen a West Brom ellen -, mindet megnyerték, úgy, hogy többnyire kiütötték az éppen aktuális ellenfelüket. Ezzel szemben a Leicester házon kívül enyhén szólva sem túl acélos, öt meccs alatt mindössze egy gólt lőtt, igaz, az három pontot ért a Stoke otthonában.

[1724086] 2014-11-08 16:00:00 Southampton - Leicesterx

A formák tehát a Szentek javára billentik a mérleg nyelvét, de a játékoskeretek összetétele és a csapatok mutatott játék is ezt támasztja alá. Mintha a Leicesterből eltűnt volna az a lendület, amit az újoncok szoktak képviselni első szezonjukban, az élvonalban. Ezek után abszolút nem lenne meglepő, ha a Southampton otthon tartaná a három pontot, sőt tulajdonképp meglepetés lenne, ha nem nyernének Ronald Koemanék.

Southampton-Leicester
hatharom.com-tipp: Southampton
Pinnacle @ 1.46
BetVictor @ 1.45
188BET @ 1.45
[1724086] 2014-11-08 16:00:00 Southampton - Leicesterx;

Az Arsenal ha nehezen is, de nyerhet Walesben. - Fotó: AFP

A hét lutrija
Swansea-Arsenal

A Swansea és az Arsenal mindig kiélezett mérkőzéseket vív egymással, s vélhetően ez most sem lesz másként. Ami szintén közös a felek fellépéseiben, hogy ezek a találkozók többnyire a londoniak sikerével ér véget, s szerintünk ez szombaton ismét megismétlődhet.

[1724088] 2014-11-09 17:00:00 Swansea - Arsenalx

A walesiek formán kívül vannak, a kezdeti lendületük teljesen alábbhagyott, ráadásul az egyik legfontosabb láncszem, Jonjo Shelvey eltiltás miatt nem léphet pályára vasárnap. Ezzel szemben az Ágyúsok jó passzban vannak, s, igaz, hogy elbohóckodták az Anderlecht elleni Bajnokok Ligája találkozójukat, de pont az ilyen meccsek után szoktak jól teljesíteni. Egyébként is Arséne Wenger már csak négy játékosára nem számíthat - ez a szám bő egy hete még nyolc volt -, a jövő heti válogatott mérkőzések végett pedig biztosan nem pihenteti legjobbjait a francia mester. Az Ágyúsok előtt több csapat is rangadót vív, vagyis egy győzelem esetén feljebb léphetnek a tabellán, ha a többiek hibáznak. Éppen ezért véleményünk szerint a piros-fehérek megnyerik a találkozót, még ha ez nem is lesz egy sétamenet.

Swansea-Arsenal
hatharom.com-tipp: Arsenal
Pinnacle @ 2.17
BetVictor @ 2.15
bet365 @ 2.15
[1724088] 2014-11-09 17:00:00 Swansea - Arsenalx;

A City ismét gólgazdag meccset játszhat. - Fotó: AFP

Heti gól(l)eső
QPR-Manchester City

A Manchester Citynek lassan bérelt helye lesz a „Heti gól(l)eső” rovatunkban, de amíg Manuel Pellegriniék boldog-boldogtalantól zsákszámra kapják a gólokat, addig ez nem is fog megváltozni. A City véghezvitte azt a bravúrt, hogy gyakorlatilag kiejtette magát a Bajnokok Ligájából, röpke két hónap alatt, míg a bajnokságban ugyanezen időszakban hatpontos hátrányt szedett össze a Chelsea-vel szemben. Mindez annak köszönhető, hogy a gárda védekezése egész egyszerűen botrányos.

Az új védők egy-két meccset tanárian megoldottak, de jóval több olyan találkozót tudunk felsorolni, ahol olyan hibát vétettek, amit még az előkészítő korcsoportban sem lehet, persze a régiek, Vincent Kompanyék is kitettek magukért. Elöl viszont úgy tűnik, hogy minden rendben, hiszen három mérkőzést leszámítva mindig lőtt legalább egy gólt a City.

[1724085] 2014-11-08 18:30:00 Queens Park Rangers - Manchester Cityx

A QPR beragad a nyitányon, de szépen lassan kezd magára találni az együttes, ám a sorsolás szeszélyességének köszönhetően ez eredményekben még nem látszódik meg. Harry Redknapp gárdájának utóbbi hetekben mutatott játéka viszont megérdemli a kalapemelést, hiszen a Liverpool ellen a 95. percében szenvedtek vereséget, az Aston Villát könnyedén legyőzték, míg a Stamford Bridge-n a Chelesa csak egy vitatható büntetővel tudott nyerni.

A QPR-nak nincs veszítenivalója, így a hazaiak biztosan neki esnek a bajnoknak, s abban is biztosak vagyunk, hogy Redknappék meg tudják találni a lyukakat a City védelmén. Persze a vendégeknek is lesz ehhez egy-két szava, így pedig egy igazi adok-kapok találkozó alakulhat ki a szombati meccsből, ahol könnyedén összejöhet legalább három találat.

QPR-Manchester City
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
BetVictor @ 1.60
188BET @ 1.60
Pinnacle @ 1.59
[1724085] 2014-11-08 18:30:00 Queens Park Rangers - Manchester Cityx;

Mouinho április után novemberben is beveheti az Anfield Roadot. - Fotó: AFP

A hét specialitása
Liverpool-Chelsea

A hét rangadója joggal kerül ebbe a szekcióba, hiszen a Liverpool-Chelsea egy igen speciális mérkőzés. Elég csak áprilisig visszalapozni a történelemkönyvekben, amikor is José Mourinhóék egy igencsak tartalékos csapattal nyertek 2-0-ra az Anfield Roadon, s ezzel bajnokot faragtak a Manchester Cityből. Sokak szerint azóta tart a Vörösök vesszőfutása, s látva Brendan Rodgersék eredményeit, igazat kell adnunk a többségnek.

[1724083] 2014-11-08 13:45:00 Liverpool - Chelseax

A ’Pool kilátástalan játékkal rukkol elő hétről hétre, nincs igazi góllövője, hátul instabil, a középpálya pedig átjáróház. Egyedül csak Simon Mignolet dicsérhető, a kapus gyakorlatilag védéseivel tartja mindig meccsben csapatát, ami jól megfigyelhető volt a Real Madrid elleni hétközi BL-meccsen is.

A Chelsea pazar szezont fut, veretlen még a csapat, sőt Mourinhóék idei tétmeccsei közül csak négyet nem bírtak megnyerni. A játékosok kiváló formában vannak, az újak közül sokan kivirágoztak Londonban. A főpróbája ugyan nem sikerült jól a Kékeknek, hiszen a Maribor otthonában csak 1-1-re végeztek.

Ezen a mérkőzésen inkább a hazaiaknak van veszítenivalójuk, hiszen ha kikapnak, akkor 15 pont lesz a felek között, s a bajnoki álmaik szertefoszlanak, sőt még a BL-indulást jelentő pozícióktól is távol kerülnek. Viszont kezdeményezni az idei szezonban nem igazán tudnak a Vörösök, tudja jól ezt Mourinho is, aki biztosan jól felkészíti ebből csapatát, és a célfutballjával kicsinálhatja a Liverpoolt, avagy a Kékek április után ismét bevehetik az Anfield Roadot.

Liverpool-Chelsea
hatharom.com-tipp: Chelsea -0,25 (ázsiai hendikep)
188BET @ 1.91
BetVictor @ 1.90
bet365 @ 1.90
[1724083] 2014-11-08 13:45:00 Liverpool - Chelseax;
2014-11-08;47
2014-11-09;47
163919
8598#00
megosztom