Manchester City

Cáfolják Yaya Touré eladását

Sajtóhírek szerint a Manchester City-nél komolyan fontolóra vették, hogy a következő átigazolási szezonban megválnak a csapat egyik legfontosabb játékosától, Yaya Tourétól. Manuel Pellegrini ugyanakkor tagadja a felvetést.

Touré teljesítményét a SkySports is vizsgálta

Az angol bajnoki címvédő Manchester City-nél nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt az elöljárók és a szurkolók szeretnék, mert bár a bajnokságban azért még bőven van esély a címvédésre, a Bajnokok Ligájában már a csoportból való továbbjutáshoz is egy kisebb fajta csodára lesz szükség.

A gyengébb szereplés okát sok szakértő az elefántcsontparti középpályás teljesítményének visszaesésében látja. Yaya Touré a tavalyi szezonban parádésan futballozott, elképesztő mezőnymunkája mellett góljaival is bőven kivette a részét a sikerekből. Idén azonban nem igazán megy az afrikainak, mert ugyan az akarással nincs gond, a produkcióval már akad.

A szenzációhajhász angol sajtó rá is repült a témára, a Szigetországban megjelentek szerint a City akár már a télen hajlandó lenne megszabadulni a 31 éves játékostól, helyére pedig hasonló stílusú, de jóval fiatalabb focistát hoznának. Az első számú célpont a Juventus franciája, Paul Pogba lenne.

A QPR elleni bajnoki előtt azonban Manuel Pellegrini lehűtötte a kedélyeket, hiszen a chilei menedzser cáfolta, hogy el kívánják adni Tourét.

"Yaya nagyon fontos játékos. A CSZKA elleni meccs második félidejében elkövetett egy hibát amikor kiállították, de biztos vagyok benne, hogy a klubnál senki beszélt az eladásáról. Persze, egy csomó cikkben írtak arról, hogy eladjuk, de talán ezek a pletykák más csapatok háza tájáról keltek életre, akik szeretnék, ha gyengébben teljesítenénk" - mondta Pellegrini.

Touré tehát úgy néz ki marad, a szombati meccsen kezdőként számítottak rá, 83 percet volt a pályán, de végül a City csak 2-2-es döntetlent ért el a 19. helyezett QPR otthonában, így José Mourinho Chelsea-je már nyolc pontos előnyben van a címvédővel szemben.

[1724085] 2014-11-08 18:30:00 Queens Park Rangers - Manchester Cityx
[1724085] 2014-11-08 18:30:00 Queens Park Rangers - Manchester Cityx;
163919