Tenisz

Nehéz rajt vár Babosra

  • Cesc18

Babos Tímea szerdán egyéniben, csütörtökön pedig párosban ragad ütőt a 125 ezer dollár összdíjazású Limoges-i fedettpályás tenisztornán.

Jól fizet Babos Tímea továbbjutása.

Idén először kerül megrendezésre a Limoges-i fedettpályás női tenisztorna, amelyen a világranglista-99. Babos Tímea révén magyar játékosért is szurkolhatunk. A 21 éves soproni lány nem kapott könnyű sorsolást, ugyanis a második kiemelt francia Caroline Garcia ellen kezd, aki ráadásul még a hazai közönség támogatását is élvezheti. Ebben a szezonban ez már a második összecsapásuk lesz, először a Cincinnati torna selejtezőjében futottak össze, akkor Babos 6:4, 6:3-ra diadalmaskodott, tehát abszolút jó eséllyel indulhat harcba a nála 61 hellyel előrébb rangsorolt ellenfele ellen. A legutóbbi eredményük ellenére, az oddsmesterek Garciát tartják a mérkőzés favoritjának, a    -n a tétünk 1.65-szörösét nyerhetjük vissza a gall lány sikerével, míg Babos továbbjutására 2.00-es szorzót kínálnak.

A magyar lány egyébként jó formában érkezett Limoges-ba, ugyanis októberben egy másik francia tornán, Poitiersben sikerült nyernie, többek között három top 100-as teniszezőt legyőzve. A múlt héten Nantes-ban sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzését, arról a következőket nyilatkozta a babostimea.hu-nak: "Borzasztóan elfáradt a mélyhátizmom, és az kisugárzott a lábamba és a térdembe. Nem tudtam kitámasztani a jobb lábamra, sajnos. Hívtam fiziót meccs közben, hogy segítsen. De jobb volt abbahagyni. Két nap pihi, aztán Limoges”

Babos csütörtökön bevált partnerével - Wimbledonban és Cincinnatiben is döntőztek -, Kristina Mladenovical párosban is bemutatkozik. Ellenfelük a Kicsenok ukrán testvérpár lesz. Az első kiemelt magyar-francia kettős nem csak ennek a mérkőzésnek, de az egész tornának nagy favoritja.

Tenisz-tippjeinkért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!