Kosárlabda

A bajnok otthonába látogat az Olaj

megosztom

Formán kívüli csapatok mérkőzésére kerül sor vasárnap Zágrábban, ahol a Cibona fogadja a Szolnoki Olaj gárdáját. A hazaiak idén mindössze egy meccset nyertek meg, míg a magyar bajnok nem szerepelt túl fényesen az utóbbi hetekben.

Keller Ákoséknak a bajnok otthonában kell helytállniuk. - Fotó: abaliga.com

Az utolsó négy mérkőzésén mindössze egy győzelmet tud felmutatni Dragan Alekszics együttese, köszönhetően annak, hogy az Olimpija Ljubljana ellen, az utolsó öt percben teljesen összeesett a magyar bajnok. Vasárnap újabb nehéz feladat előtt áll az Olaj, hiszen házon kívül kell helytállnia, ráadásul a címvédő, Cibona Zágráb otthonában.

A horvát együttese tavaly meg tudta nyerni a délszláv bajnokságot, de az évek óta tartó pénzügyi gondok miatt a klub nem tudta vállalni az Euroligás szereplést. A bajnokcsapat nagyjából együtt maradt, hiszen még mindig Slaven Rimac ül a kispadon, a keretben pedig Jerrell Blassingame, Mario Rozic, Marko Jagodic Kuridza, Ivan Siriscevic és Davor Kus is megtalálható. Igaz, a csapat legnagyobb ásza, a meccseket eldöntő Dario Saric az Anadolu Efeshez igazolt. Rajta kívül még Darko Planinic távozását is megérzik a horvátok, hiszen a palánkok alatt nagyon gyengék lettek. Amit mi sem bizonyít jobban, hogy öt meccsből csak egyet, azt is egyetlen egy ponttal tudtak megnyerni, a tavaly szerencsével bennmaradó Zadar ellen.

Fogadás a mérkőzés győztesére* - a     szorzói
Cibona Szolnoki Olaj
1.50 2.50
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

Vannak tehát bajnok az Adria Liga címvédőjénél, sőt a héten még Slaven Rimac távozásáról is pletykáltak a horvát lapok, de a hírek szerint egy szponzor érkezése miatt marad a mester a kispadon, és a játékosok is megkapják az elmaradó járandóságukat. Ennek ellenére a szolnoki csapatnak bőven van esélye szezonbeli első idegenbeli sikerére, hiszen mikor verje meg a Cibonát házon kívül, ha nem most? Jobb csapat perpillanat az Olaj - amit a gárda tabellán elfoglalt helyezése is bizonyít -, ráadásul a magyar csapatnál mindenki egészséges, és a játékosoknak csak és kizárólag a játékkal kell foglalkozniuk.

„Szerdán harmincöt percig fantasztikusan játszottunk, de ezen a szinten negyven percig kell koncentrálni és odafigyelni. Az utolsó öt percben elvesztettük a ritmusunkat védekezésben és támadásban is, az Olimpija pedig megbüntetett minket. Vesztettünk, de remélem, hogy a jövőre nézve tanultunk valamit ebből a meccsből. A Cibonának mostanában nem megy igazán jól, de egy minőségi csapatról van szó. Az előző idényben ők nyerték az Adria Ligát, de a szezon elején nem találták a ritmust. Biztos vagyok benne, hogy mindent elkövetnek majd, hogy legyőzzenek minket. A szerdai kemény vereség után szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és remélem a legjobbakat. Mindenki egészséges, teljes kerettel utazunk Zágrábba.” - nyilatkozta Dragan Alekszics, a szolnokiak mestere a bb1.hu-nak.

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel* - a     szorzói
Cibona -4,5 Szolnoki Olaj +4,5
1.88 1.88
A „Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza

A bukmékerek igazi kétesélyes találkozóra számítanak, igaz, a hazai pálya előnye miatt a Cibonát részesítik előnyben, a     például 4,5 pontos favoritnak hozta ki az Adria Liga címvédőjét. Az oddmesterek sok pontot várnak, nem lennének meglepve, ha legalább 153 egység születne a vasárnapi találkozón.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára* - a     szorzói
152,5 alatt 152,5 felett
1.85 1.85
A „Fogadás a mérkőzés pontjainak számára” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Cibona (horvát)-Szolnoki Olaj
Adria Liga, 6. forduló
TV: Sport M, Sport Klub CRO, SRB, BiH, MNE, MCD.
Az Adria Liga állása
# Csapat M GY V GK P
1. Crvena zvezda 5 5 0 +94 10
2. Buducsnoszt 5 5 0 +78 10
3. Krka 5 4 1 +62 9
4. Cedevita 5 3 2 +19 8
5. Olimpija Ljubljana 5 3 2 +17 8
6. Szolnoki Olaj 5 3 2 +12 8
7. Mega Vizura 5 3 2 +6 8
8. Zadar 5 2 3 -13 7
9. MZT Szkopje 5 2 3 -38 7
10. Partizan Belgrád 5 2 3 -41 7
11. Igokea 5 1 4 -9 6
12. Cibona 5 1 4 -54 6
13. Levszki Szófia 5 1 4 -63 6
14. Metalac Farmakom 5 0 5 -70 5
megosztom