Kosárlabda

Újabb kötelező győzelem előtt a Szolnok

megosztom

Két idegenbeli vereséget követően ismét hazai pályán szerepel a Szolnoki Olaj. A magyar bajnok szombati ellenfele a bolgár bajnok, Levszki Szófia lesz, amely újoncként szerepel az Adria Ligában. Nem kertelünk: kötelező a győzelem Dragan Alekszicsék számára.

Ha kevesebb hibával játszik a Szolnok szombaton, akkor nem marad el a győzelem a Levszki ellen. - Fotó: abaliga.com

Négymeccses győzelmi sorozat után, mind az Adria Ligában, mind az Eurocupban vereséget szenvedett a Szolnoki Olaj. Igaz, a magyar bajnok mentségére legyen mondva, hogy mindkét találkozóját idegenben vívta, s igazából egyik mérkőzésen sem volt esélyes. Szombaton viszont az lesz, hiszen az újonc, nem túl acélos Levszki Szófia látogat a Tiszaligetbe.

A bolgárok igen érdekes csapat benyomását keltik, hiszen nyáron sokat gyengültek, komoly pénzügyi gondjaik voltak a holtszezonban, de mégis elindultak az Adria Ligában. A gárda pocsékul teljesít, négy meccséből mindössze egyet nyert a délszláv bajnokságban, ráadásul szegény csapatot még az ág is húzza. A legjobb játékosuk, Brandon Heath hosszú időre kidőlt, illetve a csapat kapitánya, Pavel Ivanov térdsérülés miatt nem utazott el Szolnokra, magyarán a két legjobb játékosára nem számíthat Konstantin Papazov mester.

Ezen kívül amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Levszki Várnán játszott bajnokit szerdán, ahol egyébként alapos verésben részesült, szombaton pedig már Magyarországon van jelenése, vagyis enyhén szólva is kimerültek a játékosok a sok utazástól, ami kapóra jöhet a bordó-fekete gárdának.

Fogadás a mérkőzés győztesére* - a     szorzói
Szolnoki Olaj Levszki Szófia
1.14 5.25
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítás is tartalmazza!

Sok problémával küzd tehát a bolgár bajnok, míg a Szolnoknál szó sincs erről. A társaság ugyan hullámvölgybe került, de végül is két olyan vereséget szenvedett, ami már a szezon előtt kalkulálható volt. Szombaton viszont nem hibázhat a magyar bajnok, nincs mese, nyerni kell.

„A Riga ellen nem működött jól a támadójátékunk, nem koncentráltunk eléggé. Rengeteg üres dobóhelyzetet, ziccert és büntetőt kihagytunk. Ezen a szinten, a Eurocupban az ilyen hibákat rögtön megbüntetik az ellenfelek. A Levszki Szófia teljesen az ellentéte az eddigi ellenfeleinknek. A bolgárok nem annyira agresszívek védekezésben, de vannak tapasztalt hazai játékosaik, akik pontosan tudják, hogyan büntessék meg a legapróbb hibáinkat is. Remélem, hogy a szurkolóink előtt sokkal jobban tudunk teljesíteni, mint idegenben. Jó mérkőzésre számítok, és bízom a győzelemben.” - nyilatkozta Dragan Alekszics, a szolnokiak mestere a bb1.hu-nak.

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel* - a     szorzói
Szolnoki Olaj -10,5 Levszki Szófia +10,5
1.88 1.88
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítás is tartalmazza!

A fentebb elhangzottak miatt is nem meglepő, hogy a bukmékereknél a Szolnok a mérkőzés favoritja, sőt a     például odáig ment, hogy 10,5 pontos favoritnak hozta ki a magyar bajnokot. Az oddsmesterek sok pontot várnak, nem lennének meglepve, ha legalább 155 egység születne a szombati találkozón.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára* - a     szorzói
154,5 alatt 154,5 felett
1.88 1.88
A „Fogadás a mérkőzés pontjainak számára” típusú fogadás a hosszabbítás is tartalmazza!
Szolnoki Olaj-Levszki Szófia (bolgár)
Adria Liga, 5. forduló
Szombat, 17:00, Szolnok
TV: Sport M, Sport TV Szlovénia, BNT Bulgária
Az Adria Liga állása
# Csapat M GY V GK P
1. Crvena zvezda 4 4 0 +78 8
2. Buducsnoszt 4 4 0 +56 8
3. Olimpija Ljubljana 4 3 1 +36 7
4. Krka 4 3 1 +29 7
5. Cedevita 4 2 2 +15 6
6. Zadar 4 2 2 +3 6
7. Szolnoki Olaj 4 2 2 -2 6
8. MZT Szkopje 4 2 2 -5 6
9. Mega Vizura 4 2 2 -13 6
10. Igokea 4 1 3 -5 5
11. Cibona 4 1 3 -32 5
12. Partizan Belgrád 4 1 3 -48 5
13. Levszki Szófia 4 1 3 -49 5
14. Metalac 4 0 4 -63 4
megosztom