NB I

Összecsap a Loki a Fradival, könnyed siker előtt az Újpest

megosztom

Lassan féltávhoz érünk a bajnokságban, hiszen ezen a hétvégén már a 12. fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. Véleményünk szerint a Debrecen nyeri a rangadót a Fradi ellen, az Újpest lerendezheti a Nyíregyházát, Diósgyőrben gólzápor, míg Kecskeméten döntetlen van készülőben.

Ismét legyőzheti az Újpest a Nyíregyházát. - Fotó: ujpestfc.hu

A hétvége tutija
Újpest-Nyíregyháza

A Szpari a legutóbbi öt bajnokinán maradt nyeretlen, ezekből pedig az utolsó négyet elveszítette. Holott a piros-kékek a Győr és az MTK kivétel verhető ellenfelekkel, ráadásul hazai pályán találkoztak. Mindennek edzőcsere lett a következménye, hiszen Csábi Józsefet Mátyus János váltotta a nyíregyházi kispadon hétfőn.

Talán ez felrázhatja a társaságot, de mi nem hiszünk ebben, hiszen a két mester edzőfilozófiája teljesen más, ráadásul Mátyus mindössze három edzést tartott a pénteki meccs előtt. Ezen kívül az sem a vendégek malmára hajtja a vizet, hogy ahhoz az Újpesthez látogatnak, amely jó formában van, továbbá a vendégeknek nem sok babér szokott teremni a Szusza Ferenc Stadionban. Legutóbbi hat egymás elleni találkozójukból a fővárosiak ötöt is megnyertek, de az sem mellékes, hogy az Újpest az idei utolsó öt hazai tétmeccsén sikert aratott.

Ezen felül a fővárosiaknak a védelme idén remekel, 11 meccsen csak öt (!) gólt kaptak a lila-fehérek, ráadásul a vendégeknél komoly sérüléshullám söpör végig, jelenleg három játékosára - Mohamadou Abouraman, Szécsi Márk, Rubus Tamás - nem számíthat az új mester. Mindezeknek köszönhetően nem lennénk meglepve, ha ezúttal is Újpesten maradna mind a három bajnoki pont.

Újpest-Nyíregyháza
HATHAROM.COM-tipp: Újpest
bet365 @ 1.40
Betvictor @ 1.40
Unibet @ 1.40
[1732287] 2014-10-24 19:00:00 Újpest - Nyíregyházax;

A Kecskemét ezúttal döntetlenre végezhet a Honvéddal hazai pályán. - Fotó: kecskemetite.hu

A hétvége lutrija
Kecskemét-Honvéd

Amióta a holland megbízott szakember, Jasper Adrianus de Muijnck irányít Kispesten, azóta a Honvéd a védekezés helyett inkább a támadásra fekteti a hangsúlyt. Igaz, ez csak a Gyirmót elleni Ligakupa meccse látszódott meg az eredményességet alapul véve, hiszen a Paks ellen csak egy gólnélküli döntetlenre volt jó a Honvéd. A fővárosiaknak házon kívül nem igazán megy a bajnokságban, hiszen öt lejátszott bajnoki mérkőzésük alatt mindössze egyszer tudtak pontot szerezni, azt is még augusztusban, Újpesten.

Ami a Kecskemétet illeti, a lila-fehérek a bajnoki szünet után hazai pályán az MTK-tól szenvedtek vereséget, majd szerdán a Győr ellen értek el egy döntetlent. A hírös városiaknak idén átok a hazai pálya, hiszen éveken át masszívan teljesítettek Kecskeméten, idén viszont hat meccs alatt csak öt pontot tudtak csinálni, ráadásul mindössze háromszor találtak be az ellenfeleknek. Azt viszont a Kecskemét számlájára lehet írni, hogy legutóbbi öt tétmeccsüket megnyerték otthon a Honvéd ellen.

Nincsenek tehát túl jó formában a gárdák, főleg ebben a leosztásban, a hazaiak eredményességét a Honvéd ellen beárnyékolhatja az, hogy Bekő Balázséknak nyolc nap alatt ez lesz a harmadik bajnokijuk. Összességében a döntetlen tűnik a legjobb választásnak erre a találkozóra.

Kecskemét-Honvéd
HATHAROM.COM-tipp: Döntetlen
winmasters @ 3.30
winner @ 3.30
bet365 @ 3.20
[1732281] 2014-10-25 16:00:00 Kecskemét - Honvédx;

A Loki lehet a vasárnapi rangadó győztese. - Fotó: dvsc.hu

A hétvége specialitása
Debrecen-Ferencváros

Kezd kilábalni a hullámvölgyből a debreceni csapat, hiszen a Honvéd magabiztos legyőzése, és a két könnyed Ligakupa-siker után Székesfehérváron vette el a Videoton „szüzességét” Kondás Elemér alakulata. Mindezt úgy érte el a piros-fehér gárda, hogy két kulcsjátékosa, Ibrahima Sidibe és Mészáros Norbert nem volt bevethető, sőt hétvégén egyikük sem áll a Kondás mester rendelkezésére.

A fővárosiak három nyeretlen bajnoki után a Pécset győzték le 2-0-ra egy felejthető mérkőzésen, de talán ez a siker megindíthatja felfelé a csapatot. Igaz, a múlt heti találkozót többen is kihagyták - Predrag Bosnjak, Stjepan Kukuruzovic, Gyömbér Gábor, Holman Dávid, Csilus Ádám, Buzsáky Ákos, Roland Lamah, Tomislav Havojic, Benjamin Lauth - sérülés miatt, s szereplésük egyelőre kérdéses hétvégén.

Látható, hogy az FTC vélhetően ezúttal is több kulcsjátékosát nélkülözni fogja, ráadásul nagyon jól tudjuk, hogy a Fradinak nagyon nem megy Debrecenben. Mindezt alátámasztja, hogy a Hajdúságban megvívott legutóbbi 11 meccsből mindössze kétszer nem kapott ki a Ferencváros. A rengeteg hiányzó, a hazai pálya előnye, a kicsivel jobb forma és jobb játékoskeret azt mondatja velünk, hogy a hétvégi rangadón ismét debreceni sikerrel érhet véget.

Debrecen-Ferencváros
HATHAROM.COM-tipp: Debrecen
winner @ 2.15
winmasters @ 2.14
bet365 @ 2.10
[1732283] 2014-10-26 16:30:00 Debrecen - Ferencvárosx;

A Diósgyőr gólgazdag meccset játszhat a Dunaújvárossal. - Fotó: Homoky György

Heti gól(l)eső
Diósgyőr-Dunaújváros

Jó kis meccsre van kilátás szombaton, Miskolcon, hiszen a felszálló ágban lévő Dunaújváros látogat a Diósgyőrhöz. A vendégek a múlt héten nyertek először a bajnokságban, ami kellő önbizalmat adhat Böőr Zoltánéknak, s talán megtréfálhatják a fáradt miskolciakat.

A Diósgyőr csapatának nyolc nap alatt ez lesz a harmadik bajnokija, ráadásul a válogatott szünet óta nem igazán megy Tomiszlav Szivicséknek. A Pápa ellen gólnélküli döntetlenre voltak képesek a piros-fehérek, míg szerdán, Pakson hiába vezettek a 85. percig, végül 3-1-re kikaptak.

Mindkét együttes játssza, s nem öli a futballt, ráadásul a vendégeknek nincs vesztenivalójuk, így biztosan nem állnak be védekezni. A hazaiaknak is illene már újabb győzelemmel megörvendeztetniük népes szurkolótáborukat, de amúgy sem arról híres Szivics, hogy bekkelni küldené ki csapatát az utolsó helyezett ellen Diósgyőrben. Ezek után aligha lenne meglepő, ha legalább három gólt összehoznának a felek.

Diósgyőr-Dunaújváros
HATHAROM.COM-tipp: A mérkőzés góljai 2,5 felett
bet365 @ 1.70
winner @ 1.70
winmasters @ 1.67
[1732285] 2014-10-25 18:00:00 Diósgyőr - Dunaújvárosx;
2014-10-24;212
2014-10-25;212
2014-10-26;212
164237
8645#00
megosztom