NHL

Lövöldözés miatt maradt el az Ottawa-Toronto derbi

Ottawában két ember halálát követelte a délelőtti lövöldözés. Az NHL ennek hatására elhalasztotta a Senators-Maple Leafs derbit.

Magyar idő szerint szerda délelőtt lövöldözés tört ki Ottawa három helyszínén, a parlamentnél, a nemzeti háborús emlékműnél és egy bevásárlóközpont közelében. Egy díszőrséget álló katona és az egyik támadó életét vesztette. A lövöldözés hatására a város nagyobb részét lezárták, a fővárosban valóságos vészhelyzet alakult ki.

A támadás után az NHL közleményt adott ki, amelyben együttérzésüket fejezik ki az elhunyt katona családjával. Az Ottawa Senators tulajdonosa pedig tudomásul vette, a Toronto elleni kanadai csúcsderbi elmarad: "Sokkolt minket, ami történt ma Ottawa belvárosában. Imádkozunk az elhunyt családjáért és a sérültekért. Ezekben az órákban minden egyéb dolog másodlagos, így a jégkorong is. Úgy véljük, ilyen körülmények között nem lenne illő megrendezi a mérkőzést, ezt pedig megértik szurkolóink is" - nyilatkozta Eugene Melnyk.

A Toronto Maple Leafs együttese is részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak, illetve támogatta liga döntését. A mérkőzés pótlásának időpontjáról egyelőre nem döntöttek.


A tengerentúli profi jégkorong-bajnokság alig két hete vette kezdetét. Az Ottawa Senators 5 meccs után 8 ponttal, míg a Toronto Maple Leafs 6 meccs után 7 ponttal áll az Atlanti divízióban.