Kosárlabda

Zenitet verhet az Olaj

megosztom

Szerdán először lép pályára a Szolnoki Olaj az Eurocup sorozatban. A bordó-feketék Debrecenben fogadják az orosz Zenit Szentpétervárt, amely gárda ellen győzelmi reményekkel lép pályára Dragan Alekszics együttese.

Vojvda Dávid és csapata nem esélytelenül lép pályára szerdán. - Fotó: abaliga.com

A Zenit Szentpétervár neve nem, viszont jogelődjéé, a Triumf Ljubercié ismerősen cseng, hiszen az előbb említett gárda győzte le tavaly a Szolnokot ez Eurochallange elődöntőjében, vagyis szerdán akár elégtételt is vehet az Olaj. Az oroszok alapos vérátömlesztésen estek át, az előző szezonbeli keretből mindössze a gárda vezetőedzője - Vaszilij Karaszev-, és három játékosa - Dimitrij Kulagin, Kyle Landry, Artyom Kuzjakin - maradt meg hírmondónak.

A kék-fehérek igazolásai eddig úgy tűnik beváltak, hiszen a cseh Nymburkot hosszabbítás után, míg a Jenyiszejt könnyedén fektették két vállra a szentpéterváriak. A szolnoki csapat formájára sem lehet panasz, hiszen a Partizan elleni vereséget követően a Metalac gárdáját 16 ponttal, míg az Igokeát egy utolsó másodperces közel félpályás triplával nyerte meg a magyar bajnok.

Vojvoda Dávid hihetetlen győztes triplája:

Fogadás a mérkőzés győztesére* - a     szorzói
Szolnoki Olaj Zenit Szentpétervár
2.25 1.67
A „Fogadás a mérkőzés győztesére” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

A felek tehát jó passzban várják a hétközi kupamérkőzést, s mivel a játékosállományok közel azonosak, így hazai pályán bőven lehet keresnivalója az Olajnak. Főleg úgy, hogy a bordó-feketéknél nincs sérült, vagyis a teljes fegyverarzenálját beveheti Dragan Alekszics.

"Nagy lépés a klub számára, hogy az Eurochallenge után még egy szinttel feljebb játszhatunk. Most a Eurocup következik, amely egy rettentően erős versenysorozat. A csoportunkban olyan ellenfelekkel találkozunk, akik korábban az Euroligában is szerepeltek. A Himki Moszkva és a Besiktas kiemelkedő csapatok, és a többi gárda is nagyon veszélyes, de mindent megteszünk, hogy bejussunk a következő körbe. A Zenit is elkezdte a szezont a VTB Ligában, megnyerte mindkét meccsét, jó formában van. Nagyon gyorsan játszanak, a puerto ricoi irányítójuk, Hodge a legfőbb fegyverük, ő alakítja a játékukat. Ha sikeresen tudjuk hatástalanítani, akkor úgy gondolom, hogy nagy esélyünk lehet a győzelemre. Nincs sérültünk, mindenkire számíthatok." - nyilatkozta Dragan Alekszics, a szolnoki csapat mestere a bb1.hu-nak.

Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel* - a     szorzói
Szolnoki Olaj +2,5 Zenit Szentpétervár -2,5
1.90 1.90
A „Fogadás a mérkőzés győztesére hendikeppel” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél egy hajszállal az orosz csapat számít a mérkőzés esélyesének, amit jól jelez, hogy mindössze 2,5 pontos favoritnak hozták ki a Zenit együttesét.

Fogadás a mérkőzés pontjainak számára* - a     szorzói
148,5 felett 148,5 alatt
1.90 1.90
A „Fogadás a mérkőzés pontjainak számára” típusú fogadás a hosszabbítást is tartalmazza!
Szolnoki Olaj-Zenit Szentpétervár (orosz)
Eurocup, 1. forduló
Szerda, 19:00, Debrecen
TV: Sport2
megosztom