NHL

Kanadai csúcsderbivel indul az idei szezon

megosztom

A szakértők nyugati sikert várnak, de keleten a Malkin-Crosby duóval felálló Pittsburgh Penguins csapatát soha nem szabad leírni.

Magyar idő szerint hajnali egy órakor megkezdődik a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság, az NHL. Egyből egy Toronto-Montreal csúcsrangadóval indítunk a hoki őshazájából, Kanadából. A csapatok száma változatlan, névváltás azonban történt: Phoenix Coyotes ettől a szezontól kezdve Arizona Coyotes néven folytatja.

Szabályváltoztatások is végbementek a nyáron. Megtiltották például a büntetőknél az úgynevezett spin-o-ramát, amely a támadó 360 fokos megpördülését tette lehetővé a lövés előtt. Ezen kívül súlyosabban büntetik majd a színészkedést, illetve a kapuk előtt található trapéz méretét is megnövelték.

Lássuk most, mely csapatok lehetnek versenyben a kupáért.

Keleti főcsoport:

Kulcsjátékosait engedte el a tavalyi Stanley-kupa döntős New York Rangers, így nehéz lesz megismételniük a tavalyi bravúrt. New Jerseyből távozott a legenda, Martin Brodeur, maradt viszont a veterán Jaromir Jagr. A legnagyobb esélyes azonban idén is talán a Pittsburgh Penguins. A Sidney Crosby-Jevgenyij Malkin duó még mindig a liga egyik legjobbjának számít, és a Pens még úgy is veszélyes lehet, hogy távozott James Neal, Brooks Orpik, Matt Niskanen és Jussi Jokinen is. Legnagyobb riválisuk a Boston Bruins lehet, ahol nem volt túl nagy játékosmozgás a nyáron.

A Keleti főcsoport győztese
A    oddsai
Boston Bruins 4.33
Pittsburgh Penguins 5.50
New York Rangers 7.50
Tampa Bay Lightning 8.00
Montreal Canadiens 9.00
Detroit Red Wings 13.00

Nyugati főcsoport:

Lényegesen kiegyenlítettebb a mezőny a Nyugati főcsoportban, ahol a bivalyerős Chicago Blackhawks és a címvédő Los Angeles Kings párviadala várható az első helyért. A legnagyobb erősítés idén is az volt a Hawksnál, hogy megtartották a Toews-Kane-Sharp triót, ám melléjük érkezett még Brad Richards is a New York Rangerstől. A címvédő Los Angeles Kings ugyanolyan erős, mint volt, míg a jóslatok az Anaheim Ducks csapatát várják még a legjobbak közzé. Visszavonult ugyan két legenda, Saku Koivu és Teemu Selanne, ám érkezett Dany Heatley és Ryan Kesler is. A kanadai csapatokra valószínűleg idén sem vár sok sikerélmény, míg a rájátszásba még az örök vesztesnek kikiáltott San Jose Sharksnak és a tavalyi meglepetéscsapat Colorado Avalanche-nek van jó esélye bekerülni.

A Nyugati főcsoport győztese
A    oddsai
Chicago Blackhawks 4.75
Los Angeles Kings 5.50
St. Louis Blues 6.50
Anaheim Ducks 6.50
San Jose Sharks 8.00
Colorado Avalanche 10.00

A szakértők többsége egyértelműen nyugati győztest jósol, és mivel 16 éve nem volt címvédés a ligában, a Chicago Blackhawks és az Anaheim Ducks csapata is nagy eséllyel pályázik az idei bajnoki címre.

Az NHL 2014/15-ös idényének győztese
A     oddsai
Chicago Blackhawks 7.40
Boston Bruins 8.40
Los Angeles Kings 9.00
Pittsburgh Penguins 11.00
St. Louis Blues 11.50
Anaheim Ducks 12.00
San Jose Sharks 13.00
New York Rangers 14.50
Colorado Avalanche 17.00
Montreal Canadiens 17.00
Tampa Bay Lightning 18.00
Minnesota Wild 19.00
Detroit Red Wings 23.00

A szezon során a hatharom.com természetesen beszámol a legfontosabb történésekről, továbbá tippjeinket is folyamatosan követhetitek aProtipp rendszerében.

megosztom