Vízilabda

Habkönnyű csoportba került a Benedek-csapat

Elkészítették a Világliga 2014-2015-ös szezonjának európai selejtezőcsoportjának beosztását, s megállapítható, hogy a legutóbbi két sorozat ezüstérmese habkönnyű csoportba került.

Van miért örülni, borítékolható a magyar válogatott Szuperdöntős részvétele.

Jól elhúzták a szervezők a Világliga 2014-2015-ös szezonjának sorsolását, azonban végül kedden sort kerítettek rá. A magyar férfiválogatott az A jelű négyesbe került, ellenfeleink pedig a görögök, a románok és a szlovákok lesznek.

A sorsolást követően Benedek Tibor szövetségi kapitány az mvlsz.hu-nak adott interjút: „Vártuk már nagyon a sorsolást, sok idő eltelt az előzetesen meghirdetett naphoz képest. Az érzelmeim vegyesek. Ahhoz, hogy tovább fejlődhessünk, nem lett volna baj, ha nehezebb csoportba kerülünk. Félreértés ne essék, ezzel nem lebecsülni akarom az ellenfeleinket, csak azt szeretném érzékeltetni, hogy örültem volna, ha folyamatosan nehéz mérkőzések várnak ránk. Figyelembe véve azt, hogy csak az első helyezett jut a Szuperdöntőbe, s nem lehet hibázni, még boldog is lehetnék, ám a csapat jövőjét nézve úgy vélem, jobb lett volna mondjuk egy C-csoport erősségű négyesben szerepelni. Nekünk egyelőre ugyanis nem a Világliga megnyerése, az azzal járó olimpiai kvalifikációra kell gondolni - ráérünk arra akkor, ha oda jutunk -, sokkal inkább fontosabb, hogy két év távlatában gondolkodva olyan meccseket vívjunk, amelyek tovább segítik a fejlődést. A fiatalokat tétmeccsen tesztelhetem, amelyen kiderül, éles helyzetben mit hoznak ki magukból, miközben ebből a csoportból elvárás a továbbjutás. Erre utalok akkor, amikor vegyes érzelmekről beszélek.”

Érthetőek a kapitány szavai, hiszen a románokat és a szlovákokat oda-vissza simán vernünk kell, míg a görögökkel játszhatunk két komoly mérkőzést, bár az előző szezonban mindkétszer könnyedén két vállra fektettük a helléneket. Mindezek után, ahogy Benedek Tibor is fogalmazott, csak és kizárólag az első hely az elvárható eredmény. Főleg úgy, hogy a csoportokból csak az első helyezett jut a Szuperdöntőbe, amelyet várhatóan Olaszországban rendeznek meg 2015 nyarán.

A selejtezősorozat november 18-án kezdődik, a Világliga Szuperdöntőjének győztese pedig a tavalyi hasonlóan nagy pénzdíjazás mellett megváltja jegyét a 2016-os riói olimpiára.

Világliga 2014-2015 – európai csoportselejtezők
A csoport B csoport C csoport
Magyarország Szerbia Montenegró
Görögország Oroszország Olaszország
Románia Németország Horvátország
Szlovákia Spanyolország Törökország
    Franciaország
A magyar válogatott mérkőzései
Időpont Mérkőzés
2014. 11. 18. Magyarország-Szlovákia
2014. 12. 09. Magyarország-Románia
2015. 01. 20. Görögország-Magyarország
2015. 02. 17. Szlovákia-Magyarország
2015. 03. 17. Románia-Magyarország
2015. 04. 14. Magyarország-Görögország

Ahogy azt megszokhattátok, a hatharom.com minden forduló előtt részletes elemzéssel jelentkezik majd a magyar válogatott találkozói kapcsán, illetve a PROTIPP-rendszerünkben tippeket is találhatott majd a Világliga európai csoportselejtezőiből.