Női kézilabda

Elhagyta a Fradit a német átlövő

Laura Steinbach kérésére az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdaklub közös megegyezéssel szerződést bontott a német átlövővel.

Steinbach váratlanul a távozás mellett döntött

A játékos az egyesület honlapjának hétfőn elmondta: lelki okok miatt döntött a távozás mellett. "Hiányzik a családom, a barátaim, Németország. Nem volt egyszerű számomra meghozni ezt a döntést. A Ferencvárosban voltam először profi játékos. Korábban Németországban mindig dolgoztam vagy tanultam a játék mellett, ami szintén hiányzott számomra" - mondta Steinbach.
Hozzátette: hálás azért, mert a vezetőség és a klub megértette, elfogadta az indokait és elengedte. "Nagyon sajnálom, hogy a szezon közepén távozok, de úgy gondolom, hogy nem tudok nekik igazán segíteni, ha a hangulatom és az érzéseim tekintetében nem vagyok teljes" - fogalmazott a Füchse Berlinhez igazoló átlövő.

Az FTC az NB I-ben a második helyen áll, míg a Bajnokok Ligája lipcsei selejtezőjében - hosszú óvási folyamat után - elvérzett, és a KEK-ben folytatja a szereplést.

A Ferencvárosnak azonban legközelebb csak két hét múlva lesz mérkőzése, mivel válogatott játéknapot következnek. A decemberi Eb-re készülő női csapatunk a héten négy mérkőzést is játszik, szerdán Debrecenben Romániával, majd a hétvégén a Provident Kupa keretein belül Ausztriával, Szlovákiával és Csehországgal méri össze erejét Németh András együttese.

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: Kiss Éva (Fehérvár KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Bíró Blanka (Ipress Center Vác)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekerczés Luca (Siófok-Galérius Fürdő), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár)
Beállók: Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth Bernadett (Fehérvár KC), Mayer Szabina (Fehérvár KC)
Balátlövők: Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Klivinyi Kinga (Érd)
Balszélsők: Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Erdősi Ildikó (Siófok-Galérius Fürdő), Schatzl Nadine (Érd)
A magyar válogatott programja
október 8.:
Magyarország-Románia, Debrecen, Főnix-csarnok, 17.15
Provident Kupa, Szigetszentmiklós:
október 10., 1. forduló:
Magyarország-Ausztria 16.15
Szlovákia-Csehország 18.30
október 11., 2. forduló:
Magyarország-Szlovákia 14.00
Ausztria-Csehország 16.15
október 12., 3. forduló:
Szlovákia-Ausztria 12.00
Magyarország-Csehország 14.00