NB I

A Vidi rangadóra, az Újpest és a Loki győzelemre készül

megosztom

A kilencedik fordulóval folytatódnak a küzdelmek az OTP Bank Ligában. Minden szem Székesfehérvárra fókuszál, ahol vasárnap a Videoton és a Diósgyőr feszül egymásnak. A derbi után ismét nyerhet az Újpest, ezúttal a Pápa lehet a szenvedő fél, míg a Debrecen Pakson mászhat ki a gödörből.

Ismét nyerhetnek a lilák. - Fotó: ujpestfc.hu

A hétvége tutija
Pápa-Újpest

Sikeres napokon van túl az Újpest gárdája, hiszen az elmúlt hétvégén megnyerte hazai pályán a derbit, majd szerdán a Haladást kiejtve jutott tovább a Magyar Kupában. A lila-fehérek már nem csak eredményben, hanem játékban is meccsről meccsre jobbak, szemre is szépen játszanak a fővárosiak. Ezzel szemben Pápán totális káosz van, Mátyus János távozása után a bakonyi csapat nem tud egyről a kettőre jutni, főleg támadásban nyújt kritikán aluli teljesítményt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Lombard a legutóbbi nyolc tétmérkőzésén egy gólt lőtt, utolsó öt találkozóját pedig elveszítette.

Pápa#hun-lombard

Alapjában véve a vendégek felé billen a mérleg nyelve, de jelen körülmények között minden az Újpest mellett szól. Éppen ezért meglepetés lenne, ha Nebojsa Vignjevics alakulata nem szerezné meg a három pontot Pápán.

Pápa-Újpest
hatharom.com-tipp: Újpest nyer
Dongsports @ 1.85
winmasters @ 1.83
bet365 @ 1.80
[1732263] 2014-09-27 20:30:00 Pápa - Újpestx;

Először maradhat három pont nélkül a bajnokságban a Videoton. - Fotó: vidi.hu

A hétvége lutrija
Videoton-Diósgyőr

Túl sok lesz már a jóból a Videotonnak, a székesfehérvári alakulat idén mind a tizenhárom tétmérkőzését megnyerte, vagyis ideje pontokat veszítenie. A hétközi Magyar Kupa-fordulóban már majdnem megégett Joan Carillo tartalékos együttese, de végül a Szigetszentmiklóst sikeresen bedarálták Feczesin Róberték. Tulajdonképpen már az is csodaszámba menne, ha a Diósgyőr betalálna vasárnap a Sóstói Stadionban, hiszen nyolc bajnoki mérkőzésén mindössze egyszer kapitulált a Vidi, igaz, akkor két találatot kapott a piros-kék alakulat, de mi mégis úgy véljük, hogy ezúttal csak döntetlenre lesznek jók Nemanja Nikolicsék.

Egyrészt minden sorozat megszakad egyszer, másrészt amióta Tomiszlav Szivicsnek hívják a miskolciak vezetőedzőjét, azóta a Videoton nem tudta legyőzni a Diósgyőrt, pedig ötször is találkoztak a felek. Noha a hazaiaknak erősebb játékoskeretük van, véleményünk szerint a piros-fehér csapat jó formája eltüntetheti az ebből fakadó különbségeket. Még úgy is, hogy a vendégek nem számíthatnak eltiltás végett első számú kapusukra, Antal Botondra.

Videoton-Diósgyőr
hatharom.com-tipp: Döntetlen
winmasters @ 3.80
Dongsports @ 3.75
bet365 @ 3.75
[1732258] 2014-09-28 16:30:00 Videoton - Diósgyőrx;

Bekő Balázsék ezen a hétvégén is gólgazdag mérkőzést játszhatnak. - Fotó: kecskemetite.hu

Hétvégi gól(l)eső
Kecskemét-Nyíregyháza

Mind Kecskeméten, mind Nyíregyházán úgy számolnak, hogy a város csapata sikerrel vívja meg a hétvégi, nagyon fontos bajnoki mérkőzését, pedig egyik együttes sincs igazán formában. A Kecskemét ugyan elcsípett egy pontot a Debrecentől a Nagyerdei Stadionban, hétközben viszont az NB III-as Vác otthonában esett ki a Magyar Kupából. Ezt a szégyent a Nyíregyháza is elmondhatja magáról, amely gárda a szintén harmadosztályú Kisvárda otthonából távozott lógó orral, pedig a szünetben még 2-0-ra vezetett a Spartacus a szabolcsi El Clasicón.

Ami még szintén közös a felekben, hogy igen gólgazdag mérkőzéseket játszanak az utóbbi hetekben. A Nyíregyháza legutóbbi két meccsén speciel tíz találat született, de a lila-fehérek sem panaszkodhatnak, utolsó öt tétmérkőzésük gólátlaga 3,4. Ha még ez sem lenne elengedő érv a gólok mellett, akkor ajánljuk figyelmetekbe a felek egymás elleni eredményeit, 2012-es Magyar Kupa-találkozásuk alkalmával például hat gól esett.

[1732264] 2014-09-27 14:30:00 Kecskemét - Nyíregyházax;

A gárdáknak ráadásul nagy szükségük van a három pontra, hogy kicsit messzebb kerüljenek a kiesőzónától, ráadásul ez az összecsapás mindkét együttes naptárában „hozható” mérkőzésként van aposztrofálva. Vagyis összességében nem lennénk meglepve, ha gólzáporba fulladna a találkozó.

Kecskemét-Nyíregyháza
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljainak száma 2,5 felett
bet365 @ 2.00
winmasters @ 1.95
Dongsports @ 1.95
[1732264] 2014-09-27 14:30:00 Kecskemét - Nyíregyházax;

A Magyar Kupa siker után a bajnokságban is megindulhat a Loki. - Fotó: dvsc.hu

Hétvégi bónusz
Paks-Debrecen

Lehet, hogy egy kicsit merésznek tűnik a tippünk, de ez a szekció erről szól. A formákat, na meg a hazai pálya előnyét alapul véve a paksiaknak áll a zászló. Azonban szerintünk a hétközi Magyar Kupa-siker elmozdította a Lokit a gödörből, és mostantól a bajnokságban is megindulhat felfelé Kondás Elemér együttese.

A bajnokcsapat minden hátralévő mérkőzését döntőnek fogja fel, hiszen csak így érhet el valamit a bajnokságban. Márpedig a piros-fehérek nem titkolt célja az aranyérem, amitől elég messze vannak, de a játékoskeret alapján ez a csapat még mindig kimagaslik a magyar első osztályból, vagyis a hátralévő 22 fordulóban összegyűjthet annyi pontot, hogy minimum a dobogót elcsípje.

A Puskás elleni siker jót tett a csapatnak, lélektanilag helyre billentek Kondás mester fiai, ráadásul a DVSC-nek mindig jól megy a Paks ellen. A 16 egymás elleni mérkőzésükből nyolcat a debreceniek nyertek meg, és mindössze egyszer kaptak ki az atomvárosiaktól. Mindezek után bőven benne van a mérkőzésben az, hogy a Loki magával viszi mind a három pontot, még pedig úgy, hogy a Paks nem lő gólt, főleg, ha a tolnaiak úgy teljesítenek, mint legutóbb Pécsett.

Paks-Debrecen
hatharom.com-tipp: Debrecen nyer és nem kap gólt
bet365 @ 4.50
[1732260] 2014-09-27 18:30:00 Paks - Debrecenx;
2014-09-26;212
2014-09-27;212
2014-09-28;212
164237
8645#00
megosztom