Topligák

Diego Costa triplázott, Neymar duplázott, Balotelli, Lampard és Xabi Alonso debütált

Diego Costa három góllal járult hozzá a Chelsea győzelméhez, Neymar duplázott a Barcelonában, míg Lampard a Manchester Cityben, Xabi Alonso pedig a Bayern Münchenben mutatkozott be.

Diego Costa négy meccsen hét gólt szerzett a bajnokságban - fotó: AFP

Németországban az átigazolását követően azonnal a Borussia Dortmund kezdőcsapatában találta magát a Manchester Unitedtől visszatért, Sindzsi Kagawa. A japán légiós szerezte csapata második gólját a Freiburg ellen, 3-1-re nyertek. A Bayern München új szerzeménye, Xabi Alonso is a kezdő tizenegyben kapott helyet a Stuttgart ellen, először játszott hazai környezetben. A spanyol játékos kapufáig jutott, a bajorok 2-0-ra győztek. Szalai Ádám végig pályán volt a Hoffenheimben, amely a 89. percig 1-0-ra vezetett a Wolfsburg ellen. Olic azonban pontot mentett a vendégeknek, 1-1-re zártak.

bundesliga-2014-2015

Angliában Frank Lampard bemutatkozott a Manchester Cityben, amely az Arsenal otthonában lépett fel. A 36 éves középpályás a 22. percben sárga lapot kapott, a szünetben pedig lecserélte őt Manuel Pellegrini menedzser. Fordulatos meccs volt, mindkét csapat vezetett, végül 2-2-re végeztek. Hátrányból nyert a Chelsea otthon a Swansea ellen, Diego Costa triplázott, 4-2-re győztek a londoni kékek. A spanyol csatár négy meccsen hét gólt szerzett a bajnokságban. Mario Balotelli az Anfield Roadon debütált, de nem járt sikerrel: csapata, az FC Liverpool 1-0-ra kikapott otthon az Aston Villától, az olasz csatárt a 71. percben lecserélték.

Spanyolországban az FC Barcelonában sokáig hasztalan rohamozta a Camp Nouban a Bilbao kapuját. A 79. percig kellett várni a gólra, ekkor a csereként beállt Neymar volt eredményes, majd öt perccel később ismét betalált, mindkétszer Lionel Messitől kapta a labdát. A katalán alakulat három fordulót követően már hat ponttal előzi meg azt a Real Madridot, amely 2-1-re kikapott az Atléticótól.

Franciaországban a címvédő Paris Saint-Germain idénybeli harmadik idegenbeli meccsén is csak egy pontot szerzett, ezúttal 1-1-re zárt Rennes-ben.

2014-09-13;54,47,87,55,53