Magyar Kupa

Összejöhet a Fradi-Újpest rangadó is

Szerdán kialakult a Magyar Kupa harmadik fordulójának a mezőnye. A második kör ezúttal egyetlen NB I-es csapatnak sem okozott problémát.

A harmadik fordulóban a vélhetően nem találkozhatunk a himesházi "mobil tribünökkel..." MTI Fotó: Illyés Tibor

A második forduló mérkőzéseiről korábban már beszámoltunk. Itt olvashattok bővebben a keddi illetve a szerdai meccsnapról!

Kedden és szerdán játszották a Magyar Kupa második fordulójának mérkőzéseit, itt még 64 csapat volt érdekelt. Ebben a fordulóban az összes élvonalbeli (13) csapat továbbjutott, így kialakult a sorozat 32 csapatának a mezőnye. A sorsolást 13 élvonalbeli, 9 másodosztályú, 8 NB III-as és 2 megyei első osztályú csapat várja.

A továbbjutás a következő körben is egy mérkőzésen dől el, a sorsolás menete azonban annyiban változik, hogy már nem lesz kiemelés, vagyis könnyen előfordulhat, hogy több NB I-es rangadót is rendeznek a harmadik fordulóban. Tehát akár már ebben a körben összefuthat egymással a Ferencváros és az Újpest, de tartogathat ez a forduló más pikánsnak ígérkező összecsapást is. A harmadik forduló sorsolást szeptember 15-én, hétfőn, 10 órakor az MLSZ székházában rendezik.

A következő kört szeptember 24-én játsszák.

A Magyar Kupa harmadik fordulójában részt vevő csapatok
NB I (13) NB II (9) NB III (8) Megyei I (2)
DVSC-Teva Ajka BKV Előre Jászapáti
DVTK Békéscsaba ESMTK Sajóbábony
Ferencváros Csákvár Kazincbarcika  
Győri ETO FC Gyírmót Kisvárda  
Haladás Kaposvár Kozármisleny  
Honvéd Mezőkövesd Nagyatád  
Kecskemét Soroksár Salgótarjáni BTC  
MTK SzTK-Erima Vác  
Nyíregyháza Szolnok    
Pécsi MFC      
Puskás Akadémia      
Újpest FC      
Videoton