EURO 2016

Románia tíz emberrel verte a görögöket, Albánia lesújtott Portugáliában

Vasárnap megkezdődtek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők. A magyar válogatott csoportjában Románia 1-0-ra nyert Görögországban.

Románia meglepetést okozott Pireuszban - fotó: AFP

Az F-csoportban a magyar-északír csata mellett két mérkőzést játszottak. A Görögország-Románia meccsen a 10. percben Holebasz lerántotta a 16-os bal oldalán Chipciut, a játékvezető büntetőt ítélt, Marica gólra váltotta. Az 53. percben egy buta szabálytalanságot követően Maricát második sárga lappal kiállították, de a románok tíz emberrel is megőrizték az előnyt és rendkívül értékes sikerrel nyitottak. Feröer-szigetek válogatottja az első félidőben 1-0-ra vezetett otthon Finnország ellen. A szünet után a vendégek fordítani tudtak, 3-1-re nyertek.

Görögország-Románia 0-1

Az I-csoportban Dánia hátrányból verte odahaza Örményországot. Henrih Mhitarjan góljával a második félidő elején a vendégek vezettek, de a dánok a 65. percben Pierre Höjbjerg találatával egyenlítettek. A hazaiak természetesen a győztes gólt hajszolták, a 80. percben Thomas Kahlenberg fejesével sikerült otthon tartaniuk a három pontot. Albánia vaskos meglepetést okozott, Balaj góljával 1-0-ra nyert Portugáliában. A vendégek mindössze egyszer vették célba a hazai kaput a 90 perc folyamán és ez három pontot ért. A hazaiak jókora fölényben játszottak, de ez nem járt eredménnyel.

Dánia-Örményország 2-1

A D-csoportban a 90. percig 1-1-re állt a Grúzia-Írország találkozó, ekkor Aiden McGeady megszerezte második gólját és győzelemmel távoztak a vendégek. A világbajnok német válogatott Thomas Müller duplájával 2-1-re verte otthon Skóciát.

2014-09-07;50,114