US Open

Nisikorit nem nagyon lepte meg, hogy legyőzte Djokovicsot

Nagy meglepetésre a japán Kei Nisikori és a horvát Marin Cilic játsszák a US Open döntőjét. Így értékelték a résztvevők az elődöntőket.

"Egy kicsit talán, de azért nem nagyon" - felelte Nisikori a Djokovics elleni meccs után az első kérdésre, amely azt firtatta, hogy meglepődött-e a győzelmén. "Készen álltam a játékra. Idén különösen jól ment, játszottam Masters-döntőt, és nyertem már a topjátékosok ellen. De azért kicsit ideges voltam, mégiscsak az első elődöntőm volt itt. De végül az önbizalom segített. Jól játszottam, agresszíven, és nem vártam a labdára. Még ha Novak is volt az ellenfél, a saját teniszemet tudtam játszani."

Nisikori magabiztos volt Djokovics ellen is - Fotó: AFP

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón sok szó esett a körülményekről, a hőségről, de mindkét játékos igyekezett menekülni a téma elől.

"Ugyanolyan volt a helyzet mindkét játékosnak. Nem volt egyszerű, de Kei már korábban is több időt töltött a pályán, szóval erre nem foghatom" - jelentette ki Djokovics.

A szerbet arról is faggatták, hogy szerinte mit jelenthet Nisikori győzelme Japánnak. Van tapasztalta, hiszen saját hazájában ő is hasonló úttörőnek számít.

"Ez óriási bátorítást jelenthet a tenisznek az országában. Néhány éve már köztünk van, voltak sikerei. De egy Grand Slamen döntőt játszani, az más tészta. Eljutott egy új szintre, és biztos, hogy ezért rengeteg dicséretet fog kapni" - hangzott a válasz.

A másik mérkőzésen Marin Cilic lepte meg Roger Federert, és ez természetesen óriási örömet okozott neki.

"Az első ponttól az utolsóig életem legjobb teniszét játszottam. Figyelembe véve ezt az óriási eseményt, egy Grand Slam elődöntőjét: nem is lehetne különlegesebb. Mikor szett- és brékelőnyben voltam, a közönség még mindig Rogernek szurkolt, hogy visszajöjjön. Ez nem volt egyszerű, de a szervám rengeteget segített, voltak könnyű pontjaim, levegőhöz jutottam. Tökéletes volt" - összegzett a horvát.

Vele kapcsolatban nem maradhatott ki a témák közül a tavalyi doppingügye, de Federer megvédte.

"Őszintén hittem, hogy semmi rosszat nem tett, hogy nem szándékosan tette. Buta volt? Talán igen. De szerintem elég jól ismerem ahhoz, hogy tudjam, nem csalna. Nem emlékszem pontosan a körülményekre, de sajnáltam. Szóval nem szokott ez eszembe jutni. És már korábban is sokat fejlődött, szóval nem foglalkozom ezzel" - mondta a svájci.

A Grand Slam-rekordert az esélyekről is faggatták.

"Érdekes helyzet, hiszen egyikük sem volt még döntőben, így egyiküknek sincs veszíteni valója. Hogy ki a favorit? Senki nem tudja. Kei az egész tornán fantasztikusan játszott, de ma Marin is. Tényleg nem tudom, hogy ki az esélyes, ezért kell megnézni a meccset!" - vélekedett Federer.