Forma-1

Marad a Massa-Bottas páros a Williamsnél

megosztom

A Williams istálló meghosszabbította Valtteri Bottas szerződését, így a csapat mindkét vezetői ülése "elkelt" a következő szezonra.

Felipe Massa szerződése eleve hosszú távra szólt a Williamsnél, a csapat pedig vasárnap délelőtt bejelentette, hogy Valtteri Bottas kontraktusát is meghosszabbították. Nem csoda, a finn ugyanis remekelt ebben a szezonban.

Bottas kiérdemelte a hosszabbítást - Fotó: AFP

Az eddigi futamokon két-két második és harmadik helyet hozott össze, és egy kivétellel minden versenyt befejezett, ráadásul mindig pontszerző pozícióban. Jelenleg az ötödik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

"Évek óta tudjuk, hogy Valtteri különleges tehetség, és idén sikerült olyan autót adnunk neki, amivel ezt meg is mutathatta. Óriásit fejlődtünk a 2014-es szezonban, és a versenyzőink képességei és mérnökeink számára szolgáltatott visszajelzései ebben nagyon sokat segítettek" - jelentette ki Frank Williams csapatfőnök.

Massa eddig gyengébben teljesített, dobogóra még nem állhatott, négy futamot nem tudott befejezni (bár egyszer hivatalosan a 12. helyre sorolták), és pontot is csak öt alkalommal szerzett. A jelek szerint azonban a tapasztalata miatt ragaszkodik hozzá csapata.

A vasárnap délután kettőkor rajtoló Olasz Nagydíjat Bottas a harmadik, Massa pedig a negyedik helyről kezdi. A bukmékerek sok esélyt nem adnak nekik a Mercedesek mögött a győzelemre, de egy dobogós helyezést a finntől azért várnak.

Ki nyeri a futamot?
Olasz Nagydíj
Versenyző        
Lewis Hamilton 1.45 1.44
Nico Rosberg 3.50 3.75
Valtteri Bottas 11.00 12.00
Felipe Massa 29.00 26.00
Fernando Alonso 31.00 26.00
Sebastian Vettel 46.00 41.00
megosztom