Európai kupák

Újabb büntetések rótt ki az UEFA

A Steaua Bukarest és a Ludogorec együttesét is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség a Bajnokok Ligája playoffjának visszavágós mérkőzésen történtek miatt.

A győzelem után a Ludogorec-drukkerek berohantak a pályára

Emlékezetes mérkőzést játszott egymással a bolgár és a román bajnok, hiszen a rendkívül kiélezett csatát végül a Ludogorec csak büntetőpárbaj után tudta megnyerni, ráadásul úgy, hogy egyik hátvédjének kellett a gólvonalra állnia. Ennek ellenére az UEFA nem kegyelmezett, mindkét klubot megbüntette a szurkolók viselkedése miatt, meg nem engedett pirotechnikai eszközök, rasszista rigmusok és molinók kifeszítése miatt.

A Ludogorec egy szektorbezárással és 16 ezer eurós büntetéssel megúszta az esetet, a Steaua viszont visszaesőként ráfizetett, hiszen a következő európai kupameccsét zárt kapuk mögött kell lejátszania, emellett pedig 50 ezer eurót kell befizetnie a szövetség kasszájába valamint további 14500 eurót is fizetnie kell egyéb kihágások miatt. A románok szeptember 18-án a dán Aalborgot fogadják és a bukik nagy favoritnak tartják őket, ám nézők nélkül azért koránt sem olyan lehetetlen az északiak helyzete sem.

[1821623] 2014-09-18 21:05:00 Steaua Bucuresti - AaBx;

" A futball nem számít, csak a pénz" - szólt a Legia drukkerek üzenete

Korábban a lengyel Legia Varsót is megvágta a szövetség, a lengyel bajnok szurkolói a BL-ből való kitiltásra reagálva egy óriási élőképpel üzentek az UEFA-nak, ami potom 80 ezer euróba fájt a klubkasszának.

2014-09-18;73