NB I

Takarékon a tavaszi trió - Carrillo berobbant az ,,Év edzője" versenybe

Játék? Nem. Több annál. Elismerés azoktól, akik napról-napra, hétről-hétre elvégzik azt a munkát, vagy legalább is megpróbálják teljesíteni azt a feladatot, amit előírtak számukra. A játékosok értékelik az edzőket. A hatharom.com 2013 után idén is keresi azt a szakembert, akit 2014 végén az ,,Év edzője" címmel jutalmazunk.

Joan Carrillónak elegendő volt hat forduló, hogy eséllyel szálljon be az ,,Év edzője" versenybe - Fotó: vidi.hu

Kritériumok

A győztes személye a havonta elért részeredmények összesítése után válik ismerté. A játékosokra bíztuk, milyen szempontok szerint döntenek, de mint a voksolásból kitűnik, az eredményesség nagymértékben befolyásolja a véleményüket. Mindig három nevet kérünk, a rangsor szerint az első 3, a második 2, a harmadik edző pedig 1 pontot kap, ezeket összeadva, illetve havonta göngyölítve alakul ki a végső sorrend. Azonos pontszám esetén a több jobb helyezés rangsorol. A csapatkapitányokat kértük fel az értékelésre, de az sem baj, ha más adja le a neveket, a lényeg, hogy közös döntés szülessen. Fontos, hogy az adott együttes a saját vezetőedzőjét nem jelölheti. A hatharom.com rendszeresen publikálja az előző hónap szavazását, kiegészítve azt az adott periódus tabellájával, és közöljük az összetett állást is.

Látszólag semmi nem történt. A hatharom.com ,,Év edzője" versenyét továbbra is az előző bajnokság győztesének trénere, a debreceni Kondás Elemér vezeti, megelőzve az ezüst illetve bronzérmes, a Győr és a Ferencváros mesterét, Horváth Ferencet valamint Thomas Dollt. A július végén kezdődött új idény, az azóta lejátszott hat forduló azonban gyökeres változást hozott abban a tekintetben, hogy az említett trió tagjaira a pápai Szűcs Lajoson kívül senki sem voksolt, míg a tavaszt mindössze kettő illetve három ponttal záró Tomiszlav Szivics és Csertői Aurél a dobogón fejezte be a nyarat, csakúgy, mint csapatuk, a Diósgyőr és a Paks. 

A legváratlanabb eredmény Joan Carrillo - és a Videoton - szereplése, mert bár a keret továbbra is bombaerősnek minősíthető, kevesen számítottak arra, hogy Paulo Sousa, majd később José Gomes segítője ilyen rövid idő alatt ennyire ütőképes csapat(játék)ot épít fel Fehérvárott. A spanyol tréner ezzel a belépővel az összetett versenyben közvetlenül a dobogósok mögé ugrott, s mivel három értékelhető hónap hátra van még a zárásig, a végső győzelemre is jó eséllyel pályázik.

Augusztus legjobbjai mögött jókora szakadék tátong, heten kaptak még szavazatot, közöttük van az élvonalban most debütáló Csábi József és Mátyus János is. A Kecskeméttel meglehetősen halovány idénykezdetet produkáló Bekő Balázs a diósgyőrieknek (Elek Ákosnak) köszönheti a két pontját, fogjuk fel ezt amolyan megelőlegezett bizalomnak, vagy akár személyes szimpátiának is nevezhetjük...

Az NB I-es tabella első három helyezettje még veretlen a bajnokságban, rajtuk kívül csak az Újpest mondhatja el ezt magáról, így aztán nem meglepő, hogy Nebojsa Vignjevicset négyen is harmadiknak rangsorolták. Artner Tamás visszaesése benne volt a pakliban, a Haladás árnyéka korábbi önmagának, és bár néhány kulcsjátékos eladása valamint a hónapokig húzódó Radó-ügy nyilván negatívan hat(ott) a teljesítményre, a kontraszt túl nagy ahhoz, mint amilyenre egyébként előzetesen számítani lehetett.

S hogy mi várható a folytatásban? A legnagyobb hendikeppel Carrillo indult, hiszen rá tavasszal még nem lehetett szavazni, s bár a hátránya tetemes, a múlt hónap bizonyította, hogy korántsem ledolgozhatatlan. A Videoton és a Paks formáját illetve a Kondás-Horváth-Doll trió előnyét figyelembe véve borítékolható, hogy öt fősre szűkült (vagy ha úgy tetszik, bővült) a verseny. A hatharom.com által alapított díjra persze továbbra is az augusztusban nullázó, összesítésben azonban még mindig biztosan vezető Kondás Elemér a legesélyesebb, még akkor is, ha a Debrecen jelenlegi tíz pontos hátránya jócskán csökkenti a címvédés esélyét.

Ami biztos, az ,,Év edzője" versenyben 2013 után új győztest avatunk - lehet, hogy ugyanabból a klubból?

A HÓNAP EDZŐJE - OTP BANK LIGA, 2014 AUGUSZTUS, SZAVAZATOK
KLUB JÁTÉKOS EDZŐK SORRENDJE
Videoton FC Öltöző 1. Csertői Aurél 2. Tomiszlav Szivics 3. Nebojsa Vignjevics
MVM Paks Báló Tamás 1. Joan Carrillo 2. Tomiszlav Szivics 3. Nebojsa Vignjevics
Diósgyőri VTK Elek Ákos 1. Csertői Aurél 2. Bekő Balázs 3. Csábi József
Ferencvárosi TC Gyömbér Gábor 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Tomiszlav Szivics
MTK Budapest Kanta József 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Mátyus János
Újpest FC Balajcza Szabolcs 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Tomiszlav Szivics
Debreceni VSC-Teva Szakály Péter 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Tomiszlav Szivics
Lombard FC Pápa Szűcs Lajos 1. Joan Carrillo 2. Horváth Ferenc 3. Thomas Doll
Győri ETO FC Lipták Zoltán 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Tomiszlav Szivics
Budapest Honvéd FC Kemenes Szabolcs 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Nebojsa Vignjevics
Nyíregyháza Spart. FC Balogh János 1. Csertői Aurél 2. Joan Carrillo 3. Nebojsa Vignjevics
KTE-Phoenix Mecano Vladan Szavics 1. Tomiszlav Szivics 2. Csertői Aurél 3. Garami József
Szombath. Haladás Halmosi Péter 1. Joan Carrillo 2. Tomiszlav Szivics 3. Csertői Aurél
Pécsi MFC-Matias Szatmári Lóránd 1. Joan Carrillo 2. Tomiszlav Szivics 3. Csertői Aurél
Puskás Akadémia FC Polonkai Attila 1. Joan Carrillo 2. Csábi József 3. Tomiszlav Szivics
Dunaújváros PASE Böőr Zoltán 1. Joan Carrillo 2. Csertői Aurél 3. Mátyus János
A HÓNAP EDZŐJE - OTP BANK LIGA, 2014 AUGUSZTUS, VÉGEREDMÉNY
1. JOAN CARRILLO (VIDEOTON FC) 38 pont
2. Csertői Aurél (MVM Paks) 27 pont
3. Tomiszlav Szivics (Diósgyőri VTK)  16 pont
4. Nebojsa Vignjevics (Újpest FC)  4 pont
5. Csábi József (Nyíregyháza Spartacus) 3 pont
6. Bekő Balázs (KTE-Phoenix Mecano) 2 pont
7. Horváth Ferenc (Győri ETO FC) 2 pont
8. Mátyus János (Lombard FC Pápa) 2 pont
9. Thomas Doll (Ferencváros) 1 pont
10. Garami József (MTK Budapest) 1 pont
AZ ÉV EDZŐJE - OTP BANK LIGA, 2014, ÖSSZETETT ÁLLÁS
  1. KONDÁS ELEMÉR (DEBRECENI VSC-TEVA)  83 pont
  2. Horváth Ferenc (Győri ETO FC) 69 pont
  3. Thomas Doll (Ferencváros) 45 pont
  4. Joan Carrillo (Videoton FC) 38 pont
  5. Artner Tamás (Szombathelyi Haladás) 31 pont
  6. Csertői Aurél (MVM Paks) 30 pont
  7. Tomiszlav Szivics (Diósgyőri VTK) 18 pont
  8. Nebojsa Vignjevics (Újpest FC) 18 pont
  9. Marco Rossi (Budapest Honvéd FC) 11 pont 
10. Garami József (MTK Budapest) 10 pont 
11. Lőrincz Emil-Márton Gábor (Pécsi MFC-Matias)  10 pont 
12. Benczés Miklós (Puskás Akadémia FC) 8 pont
 13. Bekő Balázs (KTE-Phoenix Mecano) 6 pont
14. Csábi József (Nyíregyháza Spartacus) 3 pont
15. Mátyus János (Lombard FC Pápa) 2 pont 
16. Selymes Tibor (Kaposvári Rákóczi) 2 pont
164237
2014-09-12;212
2014-09-13;212
2014-09-14;212
OTP BANK LIGA 2014-2015
A góllövőlista állása
7 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton) 
5 gólos: Könyves Norbert (Paks), Pátkai Máté (Győr)
4 gólos: Böde Dániel (Ferencváros), Kanta József (MTK)
3 gólos: Bajzát Péter (Nyíregyháza), Horváth Zsolt (MTK), Juhász Roland (Videoton), Kovács István (Videoton), Rudolf Gergely (Győr)
2 gólos: Böőr Zoltán (Dunaújváros), Busai Attila (Ferencváros), Eppel Márton (Paks), Gosztonyi András (Diósgyőr), Miroslav Grumics (Diósgyőr), Gyurcsó Ádám (Videoton), Heffler Tibor (Paks), Lencse László (Puskás Akadémia), Pekár László (Nyíregyháza), Sasa Popin (Pápa), L'Imam Seydi (Debrecen), Simon Krisztián (Újpest), Asmir Suljic (Újpest), Souleymane Youla (Honvéd), Zsidai László (Debrecen)
1 gólos: Mohamadou Abdouraman (Nyíregyháza), Raffaele Alcibiade (Honvéd), Bacsa Patrik (Diósgyőr), Balázs Zsolt (Kecskemét), Bartha László (Paks), Mamadou Bebeto (Kecskemét), Csizmadia Csaba (Lombard), Feczesin Róbert (Videoton), Fiola Attila (Paks), Frank Richárd (MTK), Gaál Bálint (Haladás), Gera Zoltán (Ferencváros), Georges Griffiths (Diósgyőr), Halmosi Péter (Haladás), Heffler Norbert (Pécs), Holender Filip (Honvéd), Senad Husic (Diósgyőr), Kitl Miklós (Kecskemét), Kővári Róbert (Pécs), Kulcsár Tamás (Debrecen), Benjamin Lauth (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Pécs), David Mateos (Ferencváros), Mohl Dávid (Pécs), Nagy Olivér (Haladás), Nagy Tamás (Pápa), Németh Milán (Diósgyőr), Novák Csanád (Kecskemét), Filipe Oliveira (Videoton), Orosz Márk (Dunaújváros), Darko Pavicsevics (Kecskemét), Milan Perics (Dunaújváros), Poór Patrik (MTK), Pölöskei Péter (Pécs), Priskin Tamás (Győr), Sándor György (Videoton), Marian Sluka (Lombard), Takács Tamás (Diósgyőr), Tóth II Balázs (Puskás Akadémia), Kandia Traoré (Honvéd), Ugrai Roland (Ferencváros), Marko Vukaszovics (Kecskemét), Wittrédi Dávid (Pécs)
Öngól: Fehér Zoltán (Haladás), Jagodics Márk (Haladás), Rafa Wolfe (MTK), Andrej Causic (Pécs)