Felkészülés

Az olaszok a hollandokat, a franciák a spanyolokat verték

Olaszország Hollandia, Franciaország Spanyolország ellen nyert hazai pályán felkészülési mérkőzésen.

Antonio Conte hozott néhány érdekes döntést a kezdőcsapatot illetően, hiszen pályára küldte a Sassuolo csatárát, Simone Zazát, az eddig a Cagliariban játszó, de nyáron a Romába igazolt Davide Astorit vagy épp az Interből Andrea Ranocchiát, aki eddig szintén nem volt alapember a Squadra Azzurrában.

Az olaszok gyorsan eldöntötték - Fotó: AFP

Guus Hiddink kevesebbet variált a Louis van Gaal által bejáratott kezdőcsapaton - legalábbis a neveket illetően -, de Conténak bejöttek a változtatások. A 3. percben Ciro Immobile már meg is szerezte a vezetést, majd a 9. percben Zaza tizenegyest harcolt ki - Martins Indi pirosat kapott -, De Rossi pedig belőtte. Ezzel ki is alakult a 2-0-s végeredmény, az olaszok ugyanis hiába támadták végig a következő nyolcvan percet is, újabb gólt már nem tudtak szerezni, a hollandoknak pedig erre esélyük sem nagyon volt.

A franciák és a spanyolok brusztolós meccset játszottak Párizsban, amit végül a hazaiak nyertek meg, miután egy tetszetős akció végén Loic Rémy bevette David De Gea kapuját. 1-0

A nap slágereredménye a 2-0 volt, hiszen ilyen különbséggel verték a svédek az észteket, a horvátok Ciprust és a belgák az ausztrálokat is. Bosznia-Hercegovina 3-0-ra nyert Liechtenstein ellen, Szlovákia pedig 1-0-ra győzte le Máltát.

2014-09-04;114