Nemzetközi foci

Costa, Messi vagy Bellarabi - ki volt augusztus legjobbja?

Elrajtoltak az európai topligák, mi pedig megnéztük, kik vitték a prímet a klubszezon első hónapjában, és a legjobbat is megnevezzük!

A válogatás objektív és szubjektív elemeket is tartalmaz, véleményeiteket várjuk a cikk alatti hozzászólásban és fórumunkban is. A legjobb európai játékosokat válogatjuk össze szubjektív listánkban. Nézzük, augusztusban kik fértek fel képzeletbeli dobogónkra!

Diego Costa

Diego Costa azonnal beilleszkedett a Premier League-be. Beilleszkedett? Három meccsen négy gólt lőtt, vezeti a mesterlövészek listáját. Persze a 32 millió fontos nyári szerzeménytől pontosan ezt várta José Mourinho: gólokat, gólokat és gólokat, hiszen az előző idényben Fernando Torres, Samuel Eto'o és Demba Ba csődöt mondott, mindhárman távoztak a nyáron. Torresnek 39 meccsre volt szüksége az angol élvonalban, hogy négy gólt szerezzen a Chelsea-ben, Costának háromra....

A brazil születésű, spanyol válogatott csatár fair play-díjat nem fog kapni, az Everton ellen csúnyán kinevette az öngólt vétő Seamus Colemant, de Mourinhót úgysem érdeklik az efféle stiklik.

Diego Costa (Chelsea)
Premier League
mérkőzés 3
gól/assziszt 4/0
lövések meccsenként 3
kaput eltaláló lövések meccsenként 2
kulcspasszok meccsenként 2

Lionel Messi

Hét héttel azután, hogy megnyerte a világbajnokság legjobbjának járó Aranylabdát, Lionel Messi nagyszerű formában kezdte az új idényt a Primera Divisiónban. Két remek góllal nyitott az Elche ellen, majd ő alakította ki a helyzetet a Villarreal elleni 1-0-ás siker alkalmával. Az argentin támadó kisebb sérülést szenvedett a sárgamezesek ellen, hazája barátságos meccsét kihagyja, az Albicelestes Németországgal játszik, a vb-döntő visszavágóján.

Úgy tűnik, Messi étvágya megújult. Az előző szezonban sokszor közömbösnek tűt, céltalanul sétál a pályán, amikor a Barca elvesztette a labdát, most ismét keményen melózik. Nyilvánvalóan szerepe van ebben az új edzőnek, Luis Enriquének, aki új felfogást hozott a csapathoz, és aki visszatérne ahhoz a játékhoz, amit a katalán gárda Pep Gurdiola legjobb évei alatt nyújtott. Messi reagált új főnöke igényire.

Lionel Messi (Barcelona)
Primera División
mérkőzés 2
gól/assziszt 2/0
lövés meccsenként 5.5
kulcspasszok meccsenként 3.5

Karim Bellarabi

Kis túlzással a 24 éves szélsőről szólt a német bajnokság első két fordulója. A Dortmund elleni rangadón, az első körben gólt és gólpasszt jegyzett (2-0), a Hertha ellen (4-2) ő állította be a végeredményt. 2011-ben már letette névjegyét a Bayer Leverkusenben, aztán sérülések és formahanyatlás miatt egy időre megtört karrierje, tavaly kölcsönben a Braunschweigben építette fel magát újra. Előzetesen úgy tűnt, epizódszerep vár a Gyógyszergyáriaknál, ám Roger Schmidt meglepetésre a kezdőbe jelölte a BVB ellen, Bellarabi főszereplője volt a rangadónak, a Bundesliga történek leggyorsabb gólját szerezte, kilenc másodperc elteltével. Immár a válogatott ajtaján kopogtat. Származása révén marokkói útlevele is van, ott könnyebben érvényesülhetne, de a Nationaleffel teljesen más célokért küzdhet a jövőben, ha tartja ezt a szintet.

Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen)
Bundesliga
mérkőzés 2
gól/assziszt 2/1
lövés meccsenként 5
kulcspasszok meccsenként 1
sikeres meccsenként 4.5
labdaszerzés meccsenként 2.5
Augusztus legjobb játékosa a hatharom.com szerint: Diego Costa.

 

Costa bámulatos gyorsasággal vette fel a Premier League ritmusát, a csatárposzton az előző szezonokban impotens Chelsea egy gyilkos gólvágót szerzett személyében. Különösen a legutóbbi hétvégén, az Everton ellen remekelt, keretbe foglalta a Kékek 6-3-as győzelmét. Három meccsen hatszor találta el a kaput, ebből négyszer gólt ünnepelhetett.

Természetesen kíváncsian várjuk a Ti véleményeiteket is, szerintetek ki volt a legjobb az esztendő nyolcadik hónapjában?

Ki volt a hónap legjobb európai játékosa augusztusban?x;