MLSZ

Az FTC 650 ezret, az Újpest 600 ezret fizet szurkolói miatt

Szurkolói viselkedése miatt a Ferencvárost 650 ezer, az Újpestet pedig 500 ezer forintra bírságolta kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapja szerint a testület a zöld-fehéreket két mérkőzéssel - a szerdai, Dunaújváros és a vasárnapi, MTK ellenivel - összefüggésben büntette. Mindkét esetben megbotránkoztató rigmusok bekiabálása a vétség, ami 150+500 ezer forintos bírságot vont maga után.

Az FTC-hez hasonlóan a nagy rivális Újpestet is visszaesőnek minősítették, és a Budapest Honvéd elleni találkozó kapcsán - rendezési hiányosságok, a szurkolók megbotránkoztató bekiabálásai és pirotechnika használata miatt - 600 ezer forintra büntették. Ugyancsak visszaesőként a Honvéd is 50 ezret fizet, amiért a drukkerei megbotránkoztató rigmusokat skandáltak.

Hasonló okokból a Diósgyőrre 300 ezer, a szintén visszaesőnek minősített Nyíregyházára pedig 100 ezer forintos büntetést szabtak ki.

Ugyancsak 300 ezer forintot kell fizetnie az NB III-as Csepelnek szurkolói rasszista megnyilvánulása (német birodalmi háborús zászló kihelyezése) miatt, amire a Diósd elleni mérkőzésen került sor.

A fegyelmi bizottság által kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül.

Az OPT Bank Liga múlt hétvégi fordulójában kiállított játékosok - Renato Kelic (Puskás Akadémia), Rowen Muscat (Dunaújváros) és Zsidai László (DVSC) - egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kaptak.

Az NB I-et hat fordulót követően a százszázalékos Videoton vezeti a Paks és a Diósgyőr előtt.

2014-08-31;212,212,212
164237