Férfi kézilabda Szuperkupa

Veszprémben a Veszprém a király

Az MKB-MVM Veszprém fölényes győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Szuperkupa döntőjében.

A női meccsel ellentétben a férfiak találkozóján gyorsan, már az első percben megszületett az első gól Nagy László révén, de a mérkőzés első szakasza azért nem volt gólzáporos. A szegediek viszont nem sokáig bírták a tempót, elsősorban támadójátékuk nem szuperált. Ezt kihasználták a hazaiak, akik gyors gólokkal 6-2-es előnyt szereztek.

Ilicsék megállíthatatlanok voltak - Fotó: MTI, Kovács Anikó

Juan Carlos Pastor időt is kért, de ez csak arra volt elég, hogy ne csináljon nagyon gyorsan gálameccset a mérkőzésből a Veszprém. Volt ugyan 7-5, de a huszadik perc tájékán a bakonyi együttes már 10-5-re is vezetett. Ekkor Ancsin Gábor váltotta a falat áttörni képtelen Balogh Zsoltot, és remek átlövéseivel egy kicsit segített is csapatán. Rajta kívül azonban csak Vranjes és Källman villant néhányat, Ilyés, majd Robledo is gyengén teljesített, míg hazai oldalon Zeitz és Nilsson, azaz a két friss igazolás remek játékkal szálltak be a meccsbe.

A félidő hajrájában néhány két perc miatt feljebb tudott jönni a Szeged, de a szünetben így is 17-12 volt az állás.

A fordulás után gyorsan eldöntött minden kérdést a Veszprém. Ahogy ezen a helyszínen már többször láttuk, a Tisza-partiak támadójátéka ismét összeomlott, átlövőteljesítmény gyakorlatilag nem volt, így a hazaiak rendre lendületből mehettek Wyszomirski kapujára. A vendégek tehát gyorsan elvesztették a mérkőzést, ráadásul Jonas Källmant is, aki egy veszprémi támadás után maradt le óriási fájdalmak közepette a pályán. A bokáját fogta, aligha látjuk egyhamar játszani...

A hazai közönség a 44. percben számolta ki a Szegedet, ekkor 25-15 volta az állás. Marguc, Nagy, Zeitz és Ugalde sorra lőtték a gólokat, a széles repertoár miatt megállíthatatlan volt a Veszprém. A hajrá gyakorlatilag csak formaság volt, 33-24 lett a végeredmény.

Kinizsi Bank Kézilabda Szuperkupa
férfiak
MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 33-24 (17-12)
gól: Marguc 8, Nagy 4, Ilic 4, Zeitz 4, Chema 3, Sulic 3, Nilsson 2, Ugakde 2, Ruesga 2, Terzic 1, illetve Ancsin 7, Vranjes 5, Balogh 4, Källman 2, Ilyés 2, Robledo 2, Bombac 1, Prodanovic 1